Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΧΑΪΑ
"Συνεχίζουμε μέχρι να δικαιωθούμε"!

Αποφασισμένοι, να μην κάνουν πόντο πίσω αν δε δικαιωθεί το σύνολο των αιτημάτων τους, συνέχιζαν μέχρι αργά χτες βράδυ τον δίκαιο αγώνα τους οι αγρότες της Αχαϊας. Τα μπλόκα στον κόμβο Μεγανίτη, στο δρόμο 111 προς την Τρίπολη και στην εθνική οδό Πάτρας - Πύργου συνεχώς μεγεθύνονται με τη συμμετοχή και νέων αγροτών από κάθε χωριό της Αχαϊας, που τους ενώνει η κοινή πεποίθηση, πως η αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), που εφαρμόζει η κυβέρνηση, πρέπει να ανακοπεί. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, αλλά και τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, να σπεκουλάρουν και να διασπάσουν τους αγώνες, οι αγρότες δείχνουν αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν τον αγώνα τους.

"Ξέρουμε καλά, πως αν υποστείλουμε τώρα τη σημαία του αγώνα, θα αντιμετωπίσουμε το μαζικό ξεκλήρισμα σε λίγο καιρό" τονίζει ο Κώστας Κερκουλάς.Απαντώντας στην γκρίζα προπαγάνδα της κυβέρνησης, που μιλά για "υποκινητές" της κινητοποίησης, ο Κ. Κερκουλάς σημειώνει: "Ναι οι αγρότες υποκινούνται. Μας υποκινεί η αδιαλλαξία της κυβέρνησης, να λύσει τα προβλήματά μας που δεν έχουν χρώμα. Εμείς λέμε πως η σταφίδα δεν έχει ούτε πράσινο ούτε μπλε ούτε κόκκινο χρώμα, αλλά μαύρο και πως αν δε στηριχτεί θα πεινάσουμε όλοι".Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιάννης Λαλιώτης αγρότης από την Αραβωνίτσα ο οποίος αυτοαποκαλείται "όργανο του ΠΑΣΟΚ", καθώς είναι γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στην Αραβωνίτσα. "Δεν κατέβηκα στο δρόμο για να ρίξω την κυβέρνηση - σημειώνει - αλλά για να δικαιωθώ. Πέρσι μάζεψα 7,5 τόνους σταφίδα και πήρα 4 εκατομμύρια δρχ. Φέτος με 17 τόνους δε θα πάρω ούτε 2 εκατ. Θέλω ο κ. Τζουμάκας να καταλάβει το πρόβλημά μας. Από το χωριό μου κατέβηκαν όλοι και πολλοί είναι οργανωμένα μέλη του ΠΑΣΟΚ. Θα καλέσω συνέλευση της ΤΟ και θα πάω να παραδώσω τη σφραγίδα. Ζητάμε λύσεις. Οι τσέπες μας είναι αδειανές. Αρχίσαμε να πεινάμε. Θα συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθούμε".

"Εχουμε φτάσει στην απόγνωση, σημειώνει ο Θανάσης Λαπαναϊτης μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής. Είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε εδώ ώσπου να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά μας".

Και είναι πραγματικά εντυπωσιακή η συμμετοχή των αγροτών, που καθημερινά πολλαπλασιάζεται. Το ίδιο εντυπωσιακή είναι η συμπαράσταση φορέων που ηθικά και υλικά συμπαραστέκονται στους αγρότες: Το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου, ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγίου, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών και πολλοί ιδιώτες που συνεισφέρουν στον αγώνα των αγροτών.Παράλληλα μια σειρά φορέων της Πάτρας συγκεντρώνουν χρηματικά ποσά και είδη για να προσφέρουν στους αγωνιζόμενους αγρότες. "Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας εθνικής σημασίας και η εργατική τάξη βρίσκεται στο πλευρό τους" σημειώνει ο Ανδρέας Αντωνόπουλος πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας και μέλος του ΔΣ του ΕΚΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ