Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα βασικά αιτήματα

Τα βασικά αιτήματα των αγροτών της Νοτιοδυτικής Ελλάδας επικεντρώνονται στις τρεις βασικές για την περιοχή και ταυτόχρονα γενικότερης σημασίας καλλιέργειες: τη σταφίδα, το ελαιόλαδο και τα λεμόνια.

  • ΣΤΑΦΙΔΑ: Προστασία της τιμής της και διαμόρφωσή της στις 350 δραχμές το κιλό, καθώς πέρυσι κόστιζε 480 δρχ., ενώ φέτος το υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε τιμή 130 δρχ. για τη μαύρη σταφίδα. Προστασία επίσης της ποικιλίας "Βοστίτσα" - η καλύτερη ποιότητα στον κόσμο - και όχι εξομοίωσή της με τη μαύρη. Στρεμματική ενίσχυση 150.000 δραχμών και αποκατάσταση των ζημιών, που έπαθαν οι παραγωγοί από την ανεμοθύελλα και το σάπισμα. Ουσιαστική στήριξη του ΑΣΟ και μετατροπή του σε τριτοβάθμια συνεταιριστική οργάνωση.
  • ΛΕΜΟΝΙΑ: Προστασία της τιμής τους και διαμόρφωσή της στις 80 δραχμές το κιλό, αφού από 180, που στοίχιζε το κιλό πέρυσι, έχει κατρακυλήσει στις 55 δραχμές.
  • ΛΑΔΙ: Σταθεροποίηση και προστασία της τιμής του και άρση της κοινοτικής απόφασης για επιδότηση ανά δέντρο. Να συνεχιστεί η επιδότηση ανά κιλό του παραγόμενου ελαιόλαδου.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Λύση του ασφαλιστικού προβλήματος, με την απόσυρση του σχετικού κυβερνητικού νομοσχεδίου και διαμόρφωση νέου, χωρίς τα απαράδεκτα χαράτσια στους αγρότες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ