Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υποκριτική υποστήριξη

Με αλλεπάλληλες δηλώσεις τους τις τελευταίες μέρες, διάφορα στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους δε χάνουν ευκαιρία να δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, έτσι γενικά και αόριστα. Γιατί αποφεύγουν "σαν το διάβολο με το λιβάνι" να μπουν στην ουσία των προβλημάτων, να στηρίξουν συγκεκριμένα τα αιτήματα των αγροτών για μέτρα ενίσχυσης των εισοδημάτων τους, για μέτρα προστασίας της αγροτικής παραγωγής και ειδικότερα των βασικών συναλλαγματοφόρων καλλιεργειών, όπως είναι ο καπνός, το βαμβάκι, τα ζαχαρότευτλα, τα σιτηρά και το καλαμπόκι, η κτηνοτροφία κλπ. Να πουν στην κυβέρνηση ότι δεν πρέπει να πειθαρχήσει στην καταστροφική πολιτική της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ και να περιορίζει τις σημαντικές και παραδοσιακές αυτές καλλιέργειες, αλλά να στηρίξει την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας πέρα από τις ποσοστώσεις που βάζει το Διευθυντήριο της ΕΕ και υλοποιεί η κυβέρνηση, στο όνομα της συμμόρφωσής της με την πολιτική των Βρυξελλών.

Κανένας από τον Μ. Εβερτ και τον Γ. Σουφλιά της ΝΔ, τον Ν. Κωνσταντόπουλο του ΣΥΝ, μέχρι και τον Αντ. Σαμαρά και τον Δ. Τσοβόλα, που έχουν τοποθετηθεί με δηλώσεις τους, κανένας τους δεν έχει βγει να πει γι' αυτά που ζητούν και παλεύουν οι αγρότες, παρά περιορίζονται σε μια γενικόλογη υποστήριξη και, παριστάνοντας τους καλούς μεσολαβητές, συνιστούν στην κυβέρνηση απλώς... διάλογο! Κι αυτό γιατί είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση των αγροτών, αφού η δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι αγρότες είναι αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής της ΕΕ, που υποστηρίζουν τα κόμματα αυτά και εφαρμόζει πιστά η κυβέρνηση. Αλλιώς θα έπρεπε να απαρνηθούν τον εαυτό τους. Η υποκρισία αποκαλύπτεται πολύ περισσότερο, όταν οι παραπάνω με δηλώσεις τους εκφράζουν την αποστροφή τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διαχωρίζοντας τη θέση τους από τη μορφή του αγώνα που επέλεξαν οι αγρότες, τα μπλόκα του αγώνα. Ετσι, τόσο ο Εβερτ όσο και ο "συναρχηγός" του δε χάνουν ευκαιρία να μιλούν για ακραίες εκδηλώσεις των αγροτών κλπ., ενώ πιο ανοιχτά ο αρχηγός της ΠΟΛ. ΑΝ. Αντ. Σαμαράς καταδίκασε τις κινητοποιήσεις των αγροτών, αναφέροντας πως "οφείλουμε να καταγγείλουμε και τη νοοτροπία της οποιασδήποτε οργανωμένης ομάδας (των αγροτών στη συγκεκριμένη περίπτωση) που, στο όνομα του δικού της δικαιώματος, βιαίως καταργεί τα δικαιώματα των υπολοίπων..."!

Εκεί όμως που η υποκρισία και η σκόπιμη διγλωσσία περισσεύουν είναι στην περίπτωση του Συνασπισμού. Την ίδια ώρα που ο αρχηγός του Ν. Κωνσταντόπουλος επισκεπτόταν προχτές στα μπλόκα τους αγρότες, σε ένδειξη -υποτίθεται - συμπαράστασης, ο Δ. Παπαδημούλης, από το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, δήλωνε στον "Φλας 9,61" πως "εμείς υποστηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών, αυτό όμως δε σημαίνει ότι συμφωνούμε σε όλα τα αιτήματά τους και με τις μορφές του αγώνα που επέλεξαν"! Δηλαδή, "μαζί σας, αλλά ανοίξτε τα μπλόκα" λέει, σε απλή ελεύθερη μετάφραση, ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ! Βέβαια, πριν απ' αυτόν βγήκαν κι άλλα στελέχη του, όπως οι Μ. Παπαγιαννάκης, Μ. Δαμανάκη, Ν. Μπίστης, που καλούσαν τον αρχηγό τους να σταματήσει ο ΣΥΝ να υποστηρίζει άκριτα τα αιτήματα των αγροτών! Αυτά, έτσι για να γνωριζόμαστε καλύτερα με όλες τις "αντιπολιτευτικές" απόψεις και να τα έχουν υπόψη τους και οι αγρότες, για να ξεχωρίζουν τους πραγματικούς φίλους, όχι μόνον από τους πραγματικούς εχθρούς αλλά και από τους περιστασιακούς φιλοαγρότες...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποκάλυψε το αντιδημοκρατικό της πρόσωπο η κυβέρνηση(1997-01-18 00:00:00.0)
"Μπλόκα" αποκάλυψης της υποκρισίας(1996-12-18 00:00:00.0)
"Μπλόκα" αποκάλυψης της υποκρισίας(1996-12-18 00:00:00.0)
"Μπλόκα" αποκάλυψης της υποκρισίας(1996-12-18 00:00:00.0)
Μακριά και ενάντια στους αγρότες(1995-03-28 00:00:00.0)
Τους ενώνουν οι ...Βρυξέλλες(1995-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ