Σάββατο 18 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Αποκάλυψε το αντιδημοκρατικό της πρόσωπο η κυβέρνηση

Συμμάχους στην αντιαγροτική της πολιτική βρήκε χτες στη Βουλή η κυβέρνηση, κατά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τα αγροτικά προβλήματα. Τόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μ. Εβερτ,που ζήτησε τη σχετική συζήτηση, όσο και οι αρχηγοί, του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος,και του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας,επέκριναν την κυβέρνηση, όχι για την ουσία της πολιτικής της, αλλά για το ότι δεν κάνει διάλογο με τους αγωνιζόμενους αγρότες. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ μάλιστα επανέλαβε την από διμήνου πρότασή του για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την εξέταση του θέματος, την οποία ο υπουργός Γεωργίας, Στ. Τζουμάκας,έκανε δεκτή.

Από τη μεριά του ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης,επανέλαβε τα χιλιοειπωμένα επιχειρήματα της κυβέρνησής του και σκλήρυνε τη στάση του έναντι των αγροτών, απειλώντας τους ανοιχτά με χρήση εναντίον τους της κρατικής βίας, επαναφέροντας έτσι την πολιτική ζωή της χώρας πολλές δεκαετίες πίσω. Να σημειωθεί ότι στις απειλές και τους εκβιασμούς του πρωθυπουργού αντέδρασε μόνο η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.Οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, όχι μόνο δεν κατάγγειλαν την αντιδημοκρατική στάση του Κ. Σημίτη, αλλά διαχώρισαν και τη θέση τους από τις μορφές κινητοποιήσεων των αγροτών.

Η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε: "Δημιουργείται οξύτατο πρόβλημα δημοκρατίας. Εχετε εγκαινιάσει, προφασιζόμενοι ότι διαφωνείτε με τις μορφές πάλης, έναν αντιδημοκρατικό, αυταρχικό, τρομοκρατικό κατήφορο. Μας γυρνάτε στη δεκαετία του '50". Και πρόσθεσε: "Ο ελληνικός λαός θα αντιδράσει". Απευθυνόμενη εξάλλου στην κυβέρνηση του Κ. Σημίτη, πρόβλεψε ότι: "Οχι μόνο θα φύγετε ως κυβέρνηση, αλλά θα φύγετε κακήν κακώς. Αυτό σας το υπογράφω". Στη συνέχεια, σχολιάζοντας την επίκληση της νομιμότητας που υποτίθεται ότι διασαλεύουν οι αγωνιζόμενοι αγρότες και τη στάση που θα κρατήσει το ΚΚΕ, τόνισε: "Τη νομιμότητα τη δική σας εμείς δεν πρόκειται να την υπηρετήσουμε και δε φοβόμαστε να το πούμε". Και κάλεσε τα άλλα κόμματα να τοποθετηθούν στο αν η δημοκρατία απειλείται από το λαό που αντιστέκεται και αμύνεται.

Η Αλέκα Παπαρήγα σε άλλο σημείο της ομιλίας της επισήμανε ότι μόλις εξαγγέλθηκε ο νέος γύρος των αγροτικών κινητοποιήσεων οργανώθηκε ένας παράνομος μηχανισμός βίας, εξαγοράς και δολιοφθοράς, τονίζοντας ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα. Μέχρι και σωματική, ψυχολογική και ηθική βία.Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση λέει ό,τι λέει και ετοιμάζει τους μηχανισμούς βίας διότι ξέρει ότι έχει την ανοχή των άλλων αστικών κομμάτων, που μόνο στα λόγια είναι με τους αγρότες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτεί τη δίωξη των αγροτών(2009-01-29 00:00:00.0)
Πιέσεις για αναβολή εκλογών(2008-06-26 00:00:00.0)
Δεν περνάει η προσπάθεια τρομοκράτησης(2002-02-20 00:00:00.0)
Οι... φίλοι των αγροτών(2001-12-16 00:00:00.0)
Επίδειξη θράσους και αναλγησίας(1996-12-07 00:00:00.0)
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ(1996-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ