Σάββατο 18 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποιον νομίζουν ότι τρομοκρατούν;

Ενα πολυχρησιμοποιημένο και σαθρό επιχείρημα της κυβερνητικής προπαγάνδας - που εμφανίζεται και πάλι λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων - είναι ότι η αντιλαϊκή πολιτική, που ασκεί, έχει εγκριθεί από το λαό και συμφωνεί μαζί της η πλειοψηφία του. Γνωρίζει πολύ καλά, βέβαια, η κυβέρνηση ότι ψηφίστηκε από τη μειοψηφία (41,5%) του ελληνικού λαού και, βέβαια, ότι από ένα μεγάλο τμήμα υφάρπαξε την ψήφο του με παραπλανητικές υποσχέσεις για βελτίωση εισοδημάτων, κ. ο. κ.

Ομως και όλα τα στοιχεία, ακόμη και των δικών τους γκάλοπ, αυτό ακριβώς αποδεικνύουν: Η συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων και των εργαζομένων αποδοκιμάζει και απορρίπτει τα αντιλαϊκά μέτρα. Η τελευταία δημοσκόπηση που έγινε μεταξύ των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας - απασχολεί 14.000 εργαζόμενους - δείχνει ότι το 61% απορρίπτει την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, ενώ συμφωνεί απόλυτα μαζί της μόνο το 4% (!).

Επίσης, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, το 50% των εργαζομένων στην Τράπεζα αποδοκιμάζει τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Ποιον νομίζει, λοιπόν, ότι κοροϊδεύει και πολύ περισσότερο ότι τρομοκρατεί η κυβέρνηση, όταν ωρύεται πως οι αγρότες θέλουν να ανατρέψουν την πολιτική της και την Κοινή Αγροτική Πολιτική;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ