Σάββατο 18 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
"Το Κράτος να σταματήσει τους αγρότες"

Επιστολή - πρόκληση των μεγαλοεπιχειρηματιών προς τον Κ. Σημίτη

Την ενεργοποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους αξιώνει, με τον πιο προκλητικό τρόπο από την κυβέρνηση, η αφρόκρεμα του εμποροβιομηχανικού και μεγαλοεπιχειρηματικού κόσμου, για να διαλύσουν τις νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν οι αγρότες, κι όλα αυτά στο όνομα της... "προστασίας του ελληνικού λαού από την αυθαίρετη δράση ομάδων και της οικονομικής ζωής της χώρας"! Αυτό προκύπτει από τη φασιστοειδούς περιεχομένου επιστολή προς τον Κ. Σημίτη, που θυμίζει άλλες εποχές και ανάμεσα στ' άλλα σημειώνει: "Συμμεριζόμαστε την πίστη σας στο διάλογο για την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων, πιστεύουμε όμως, ότι το θέμα που εγείρεται στη συγκεκριμένη περίπτωση (σ.σ. των αγροτικών κινητοποιήσεων) είναι άλλης τάξεων και αφορά το καθήκον του κράτους να προστατεύσει το σύνολο του ελληνικού λαού από την αυθαίρετη δράση ομάδων, ανεξάρτητα από το δίκαιο ή όχι των αιτημάτων τους. Ελπίζουμε κύριε πρόεδρε, ότι αυτή τη φορά το κράτος θα κινηθεί έγκαιρα για να αποτρέψει τη διάπραξη προαναγγελθέντων αδικημάτων".

Αυτή τη φορά οι πρόεδροι των οργανώσεων των βιομηχάνων, μεγαλοξενοδόχων, ακόμα και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου - γνωστός ο τελευταίος για την αντιδραστική του στάση απέναντι σε δυναμικές μορφές αγωνιστικών κινητοποιήσεων - φαίνεται ότι "τα χρειάστηκαν" για τα καλά, πληροφορούμενοι την απόφαση του αγροτικού κόσμου για νέες κινητοποιήσεις! Και μπροστά στον πανικό τους, δε διστάζουν να ζητήσουν από την κυβέρνηση ούτε λίγο ούτε πολύ να κατεβάσει τα ΜΑΤ και να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς της Δικαιοσύνης, προκειμένου να διασφαλίσει τα οικονομικά τους συμφέροντα που κινδυνεύουν να θιχτούν από ένα νέο μεγαλειώδη αγώνα των αγροτών!

Χαρακτηριστικό του ύφους και του ήθους που αποκαλύπτεται στη συγκεκριμένη επιστολή, αλλά και του πανικού που έχει καταλάβει τους μεγαλοεπιχειρηματίες είναι ότι αναφερόμενοι στις κινητοποιήσεις των αγροτών χαρακτηρίζουν"απαράδεκτο" να εξαγγέλλεται... "κλιμάκωση των παρανομιών" και υποστηρίζουν εν πολλοίς ότι πολύ τράβηξε ο διάλογος και καλά θα κάνει η κυβέρνηση να ασκήσει το "καθήκον της να προστατεύσει το σύνολο του ελληνικού λαού από την αυθαίρετη δράση ομάδων"!!! Την καλεί, μάλιστα, "να κινηθεί έγκαιρα για να αποτρέψει τη διάπραξη προαναγγελθέντων αδικημάτων"! Τέτοια είναι, για τους μεγαλοβιομηχάνους και μεγαλοεπιχειρηματίες, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις της αγανάκτησης του αγροτικού κόσμου από τα αδικήματα που διαπράττει με τη δική τους ανοχή και καθοδήγηση η κυβέρνηση σε βάρος του.

Την επιστολή υπογράφουν οι πρόεδροι του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ, του ΣΕΛΠΕ, του ΣΕΣΜΕ, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, του ΕΒΕΑ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, οι γενικοί γραμματείς του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Συνδέσμου Διεθνών Διαμεταφορών Ελλάδας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλήθηκαν ως ύποπτοι για βαριά αδικήματα(2017-03-16 00:00:00.0)
Στις 15 Μάρτη συζητείται η υπόθεση της παραγραφής(2001-02-20 00:00:00.0)
Αντίθετος ο Σταθόπουλος με τον Αρειο Πάγο(2000-10-19 00:00:00.0)
Απαλλάχτηκαν αγρότες(2000-04-20 00:00:00.0)
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ(1998-07-12 00:00:00.0)
Εκανε πίσω ο Τζουμάκας για τις αποζημιώσεις(1997-05-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ