Σάββατο 18 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποδίδουν... οι συναντήσεις

Σε μια αύξηση 7 - 10% των εισακτέων στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα, φαίνεται πως προσανατολίζεται για φέτος η κυβέρνηση και για μια ακόμη φορά, ξανασκέφτεται το ενδεχόμενο της σταδιακής και στο... άγνωστο μέλλον εισαγωγής στα ΑΕΙ των αποφοίτων του Λυκείου χωρίς εξετάσεις.

Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε, δηλαδή, όταν την ίδια ώρα περισσεύουν τα οξύτατα προβλήματα σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης, οι καθηγητές δικαιολογημένα κατεβαίνουν σε απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα και η παραπαιδεία, μαζί με την ιδιωτική εκπαίδευση, κερδοσκοπούν ασύδοτες, σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Οταν, την ίδια στιγμή, η ανεργία τσακίζει κόκαλα, ανάμεσα στους πτυχιούχους όλων σχεδόν των ειδικοτήτων.

Και όμως, το κυβερνητικό αυτό "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε", έγινε πρωτοσέλιδο θέμα στις περισσότερες χτεσινές εφημερίδες. Προφανώς, προς δόξαν της αντικειμενικής ενημέρωσης... Και όπως συνήθως, σ' αυτές τις περιπτώσεις, το βραβείο το παίρνει επαξίως το "Εθνος". "ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ", κραυγάζει ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας.

Φαίνεται, πως είναι... αποδοτικές οι συναντήσεις της υπουργού Ανάπτυξης. Αυτές, με τους μεγαλόσχημους της λεγόμενης ιδιωτικής πρωτοβουλίας εννοούμε, όπου ανάμεσά τους ξεχωρίζουν και οι μεγαλοεκδότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ