Σάββατο 18 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΒΕΡΤ
Πανάκεια ο διάλογος

Ταυτιζόμενος πλήρως με την καταστροφική πολιτική, που επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Ενωση στον αγροτικό χώρο, ο πρόεδρος της ΝΔ, Μ. Εβερτ, ανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του, δίνοντας συμβουλές στον πρωθυπουργό για το πώς θα υλοποιηθεί αυτή η πολιτική με τις μικρότερες δυνατές αντιδράσεις. Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον Κ. Σημίτη, όχι για την πολιτική που εφαρμόζει σε βάρος των αγροτών και γενικότερα της αγροτικής οικονομίας της χώρας, αλλά για το ότι αρνείται το διάλογο με τους ξεσηκωμένους αγρότες, προκειμένου να ανασταλούν έτσι οι κινητοποιήσεις τους.

Ο Μ. Εβερτ, αφού ισχυρίστηκε ότι "η εικόνα της ελληνικής γεωργίας θα ήταν χειρότερη αν η χώρα μας δεν είχε ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα", προσθέτοντας ότι "η κοινοτική οικονομία στήριξης ξεπερνά το 50% του αγροτικού εισοδήματος", πρότεινε στον πρωθυπουργό "να καλέσει τους αγρότες και να τους πει τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει". Στη συνέχεια, εντόπισε το μειονέκτημα της κυβερνητικής πολιτικής στο ότι "δεν μπορεί να κάνει διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους".

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις αιτίες των αγροτικών εξεγέρσεων, είπε: "Οι αγρότες οδηγούνται στις κινητοποιήσεις από την κυβερνητική ανικανότητα και ολιγωρία". Παράλληλα, αποστασιοποιήθηκε από τους αγροτικούς αγώνες, ξεκαθαρίζοντας ότι "η ΝΔ σε καμία περίπτωση δεν υποκίνησε τις καταλήψεις των δρόμων". Ακολούθως, επανέλαβε τις περίφημες εφτά θέσεις, που είχε ήδη πριν τις εκλογές παρουσιάσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μόνο σημείο "τριβής" μεταξύ του Μ. Εβερτ και του Κ. Σημίτη ήταν ο αριθμός των εγγειοβελτιωτικών έργων που έχουν γίνει επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Παρ' όλα αυτά, ο Μ. Εβερτ σημείωσε ότι "οι αγρότες σήμερα πληρώνουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του '80"..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ