Σάββατο 18 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Με μισές αλήθειες

Αοριστολογίες και διλήμματα χαρακτήρισε την ομιλία του πρωθυπουργού ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την Ευρωπαϊκή Ενωση για να περάσει την πολιτική που εφαρμόζει.

Κατηγόρησε το κυβερνητικό κόμμα ότι χρησιμοποιεί παραπλανητικά τον τίτλο του σοσιαλιστικού κόμματος για να περάσει μια αντιλαϊκή πολιτική που δε θα μπορούσε να περάσει ένα συντηρητικό κόμμα. Ακόμη, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ αναφέρθηκε και στην αντίληψη της κυβέρνησης Σημίτη για το διάλογο, λέγοντας ότι αυτή η αντίληψη δεν είναι δημοκρατική, αλλά φασισμός, γιατί στηρίζεται στη λογική "μας ψήφισε ο λαός και κάνουμε ό,τι θέλουμε". Τέλος, ο ομιλητής κάλεσε τον πρωθυπουργό να αφήσει τους λεονταρισμούς του προς τους αγρότες κι αν θέλει να κάνει το παλικάρι να το κάνει στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και στους ξένους.

Κατά τ' άλλα, ο Δ. Τσοβόλας αναφερόμενος στις προτάσεις του κόμματός του για την αγροτική οικονομία, σημείωσε πως χρειάζεται η χάραξη ενός μακροπρόθεσμου εθνικού παραγωγικού σχεδίου, μέσα από ένα γνήσιο εθνικό διάλογο, με στόχο την αυτοδύναμη και αυτοτροφοδοτούμενη γεωργία και τη συγκράτηση του αγροτικού πληθυσμού στην ύπαιθρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ