Σάββατο 18 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εσπασε η εσωκομματική "εκεχειρία"

Δεν κράτησε πολύ η εκεχειρία στα εσωκομματικά της ΝΔ, καθώς χτες η "συντονιστική επιτροπή τέως υπουργών, βουλευτών και στελεχών της ΝΔ", που πρόσκεινται στον Κ. Μητσοτάκη με ανακοίνωσή της, αμφισβητεί ευθέως τα συμφωνηθέντα στη "σύνοδο κορυφής" για την πορεία προς το συνέδριο.

Η επιτροπή φτάνει στο σημείο να ζητήσει από τον Γ. Ράλλη να ασκεί όλες τις κομματικές αρμοδιότητες του σημερινού προέδρου, επειδή ο Μ. Εβερτ είναι υποψήφιος.

Στελέχη της Ρηγίλλης απέφυγαν να σχολιάσουν την ανακοίνωση των τέως, τονίζοντας ότι η επιτροπή δεν εκπροσωπεί τίποτα.

Η συντονιστική επιτροπή, στην ανακοίνωσή της, καλεί τον Γ. Ράλλη να αγνοήσει τα συμφωνηθέντα από τα κορυφαία στελέχη και να ξεκινήσει τις διαδικασίες του συνεδρίου από "μηδενική βάση". Συγκεκριμένα, ζητούν από την οργανωτική επιτροπή συνεδρίου να συζητήσει τα αίτια της ήττας στις τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις (βουλευτικές '93, ευρωεκλογές, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βουλευτικές '96), να ψηφίσουν τα 400.000 μέλη της ΝΔ για την εκλογή των συνέδρων, να αναβαθμιστεί η συμμετοχή της νεολαίας και να απομακρυνθούν από τα κομματικά πόστα όλοι οι διορισμένοι από τον Μ. Εβερτ.

Παρόλο που η εμβέλεια της συντονιστικής επιτροπής μετά και τη συμφωνία Εβερτ - Σουφλιά είναι περιορισμένη, εν τούτοις φανερώνει ανάγλυφα τη δυσαρέσκεια του Κ. Μητσοτάκη στις δρομολογημένες διαδικασίες του συνεδρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ