Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ «ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ»
Αντίθετος ο Σταθόπουλος με τον Αρειο Πάγο

Σε πλήρη αντίθεση με τον Αρειο Πάγο για το θέμα της παραγραφής των λεγόμενων αδικημάτων των αγροτών κατά τις μεγάλες κινητοποιήσεις το 1995, 1996 και 1997 έρχεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλος.

Με χτεσινή ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, εμμέσως πλην σαφώς, αποδοκιμάζει την εισήγηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Α. Φάκου, με την οποία το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο στήνει «μπλόκο» στην παραγραφή των «αγροτικών αδικημάτων».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα παραμείνει σταθερή στην «αποποινικοποίηση των τότε κινητοποιήσεων, όπως η θέληση αυτή εκδηλώθηκε στο νόμο 2721/1999 (άρθρο 25), που ψηφίστηκε ομόφωνα από όλα τα κόμματα της Βουλής και που εξήλειψε το αξιόποινο των πράξεων».

Παράλληλα, ο Μ. Σταθόπουλος εγείρει και το θέμα της σύνθεσης του δικαστηρίου, αφού δικαστές που δίκασαν στο Ε' Τμήμα του Αρείου Πάγου είχαν πάρει μέρος και στη γνωμοδοτική Ολομέλεια του δικαστηρίου, η οποία είχε κρίνει και τότε αντισυνταγματική την παραγραφή των «αδικημάτων των αγροτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ