Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σκανδαλώδης και χαριστική πώληση οικοπέδου

Στη Βουλή συζητήθηκε χτες Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ αναφορικά με την πώληση οικοπέδου του Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Γεωργικών Συναιτεριστικών Οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη

Για χαριστική πράξη τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου δραχμών και σκανδαλώδη πράξη έκανε λόγο χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης αναφορικά με την πώληση οικοπέδου του Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Γεωργικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων στην «Εταιρία Πελόπεια Κατασκευαστική» στην αξία των 946.000.000 δραχμών, όταν διπλανό οικόπεδο με τα ίδια χαρακτηριστικά εκτιμήθηκε στην αξία των 3,6 δισεκατομμυρίων δραχμών. Για το θέμα συζητήθηκε χτες Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή στη Βουλή.

Από την πλευρά του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο υφυπουργός Νικόλαος Φαρμάκης , απαντώντας, υποστήριξε ότι η όλη διαδικασία έχει γίνει με βάση το νόμο και η εκτίμηση της αξίας από αρμόδια κατά το νόμο όργανα (Κτηματική Εταιρία Δημοσίου και Σώμα Ορκωτών Λογιστών) λέγοντας ότι «δεν μπορεί η Γενική Γραμματεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων να ψάχνει τα υποθηκοφυλακεία της περιοχής και να είναι εκείνη που θα αποφασίζει για το τίμημα». Οσον αφορά τη συνεννόηση με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, που έχει και στο παρελθόν ζητήσει το ΚΚΕ για την πώληση του ακινήτου, ο Ν. Φαρμάκης χαρακτήρισε τέτοιες ενέργειες «εξωθεσμικά πράγματα»!

Παίρνοντας το λόγο ο Αγγελος Τζέκης τόνισε πως μέλημα της κυβέρνησης «είναι το πώς θα ωφελήσει μεγάλα συγκεκριμένα συμφέροντα και όχι το πώς θα αποδώσει καρπούς προς όφελος των εργαζομένων και των συνταξιούχων», πρόσθεσε δε, ότι «στη συγκεκριμένη περίπτωση εκείνο που αποδεικνύεται είναι ότι η εμπορική τιμή του ενός είναι τριπλάσια από ό,τι είναι του Ταμείου. Και σε αυτό το σημείο ο κ. υπουργός δε δικαιολογείται να λέει "τι να κάνουμε"»! Σημείωσε επίσης ότι «οι ουσιαστικοί ιδιοκτήτες των Ταμείων μένουν απέξω από την υπόθεση, δηλαδή οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που ήταν οι μόνοι υπεύθυνοι να αποφασίσουν για την εκποίηση ή όχι».

Κατέληξε ζητώντας «να σταματήσει άμεσα αυτή η διαδικασία και δε χρειάζεται αν δεν υπάρχει καθαρό τίμημα εύλογο να ευνοήσουμε συγκεκριμένο δημοσιογραφικό όμιλο όπως είναι τα συμφέροντα αυτής της εταιρίας. Λέγεται ότι από πίσω είναι ο κ. Ανδρουλιδάκης. Αν λοιπόν ένα δισεκατομμύριο επιπλέον γίνεται χάρισμα προς οποιονδήποτε, τότε εύλογα κι εμείς μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια σκανδαλώδη περίπτωση»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ