Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Νέα Τάξη και κυριαρχικά δικαιώματα δε συμβιβάζονται

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για τις εξελίξεις στη ΝΑΤΟική άσκηση στο Αιγαίο

Οι εξελίξεις στη ΝΑΤΟική άσκηση ένα πράγμα κάνουν σαφές: Οτι στα πλαίσια της «νέας δομής του ΝΑΤΟ» οι μεγάλες ΝΑΤΟικές δυνάμεις, ιδιαίτερα οι ΗΠΑ, αποκτούν περισσότερα όπλα να επεμβαίνουν και να αξιοποιούν σε όφελός τους τις όποιες διαφορές ανακύπτουν ανάμεσα στις χώρες, αν και γενεσιουργός αιτία των διαφορών είναι η ίδια η ιμπεριαλιστική πολιτική και σχεδιασμοί της. Επιβεβαιώνεται, επίσης, ότι η εφαρμογή του «νέου δόγματος του ΝΑΤΟ» παρέχει και περισσότερες δυνατότητες και μεγαλύτερα προσχήματα στην τουρκική κυβέρνηση να προβάλλει τις επιθετικές βλέψεις της σε βάρος της κυριαρχίας της Ελλάδας.

Νέα τάξη και ειρήνη δε συμβιβάζονται, όπως δε συμβιβάζονται, επίσης, νέα τάξη και κυριαρχικά δικαιώματα. Πρυτανεύει το «δίκαιο» του ισχυρότερου, δηλαδή το «δίκαιο» του ΝΑΤΟ!

Οι θιασώτες της «σύγχρονης» πολιτικής, όπως ονομάζουν την ιμπεριαλιστική κυριαρχία η κυβέρνηση και άλλα κόμματα, ας δρέψουν τους καρπούς. Ο λαός καλείται από τις εξελίξεις να οργανωθεί σε μέτωπο κατά της «νέας τάξης», για να μην έρθουν τα πολύ χειρότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ