Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγινε κι αυτό!

Εγινε κι αυτό! Τούρκικα (ΝΑΤΟικά) μαχητικά να σηκώνονται - με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ - για να αναχαιτίσουν ελληνικά (ΝΑΤΟικά) μαχητικά που συμμετέχουν σε ΝΑΤΟική άσκηση πάνω από το Αιγαίο, και τα ελληνικά να επιστρέφουν στη βάση τους μετά την απειλή του ΝΑΤΟ ότι αν συνεχίσουν την πτήση τους θα αναχαιτιστούν από τα τουρκικά!

Ιδού τι σημαίνει να ανήκεις στο ΝΑΤΟ, αυτό τον «πυλώνα ευημερίας και ισχύος της Ελλάδας» (δήλωση Κ. Σημίτη, 3/9/1999)!

***

Αυτά γίνονταν χτες στο Αιγαίο, κατά τις 12 το μεσημέρι. Θαυμάστε, όμως, τι δήλωσε μια ώρα αργότερα ο Δ. Ρέππας, απαντώντας στους δημοσιογράφους όταν τον ρώτησαν γιατί η Ελλάδα παραμένει στη ΝΑΤΟική άσκηση, στο πλαίσιο της οποίας παραδίδεται το (έτσι κι αλλιώς) αμερικανοκρατούμενο Αιγαίο στην υψηλή επιστασία της Τουρκίας:

Συμμετέχουμε, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «διότι είχαμε μια θετική εξέλιξη, η οποία ανταποκρίνεται στην απαίτηση της ελληνικής πλευράς να δοθεί η δυνατότητα στα ελληνικά αεροσκάφη που συμμετέχουν σε μια ΝΑΤΟική άσκηση να χρησιμοποιήσουν αεροδιαδρόμους που είχαν αποκλειστεί... Αρα, λοιπόν, είχαμε λόγους να παραμείνουμε και να συμμετέχουμε σε αυτή την άσκηση... Αυτή η εξέλιξη είναι θετική, γι' αυτό παραμένουμε σε αυτή την άσκηση»!

«Θετική εξέλιξη», λοιπόν, τα ΝΑΤΟικά φιρμάνια αναχαίτισης ελληνικών μαχητικών που συμμετέχουν σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις, από τα τουρκικά που επίσης συμμετέχουν στις ίδιες ΝΑΤΟικές ασκήσεις!

Ιδού τι θα πει «νέα δομή» του ΝΑΤΟ, την οποία ενέκρινε η κυβέρνηση το Δεκέμβρη του 1997...

***

Βέβαια, κανείς από τους κυβερνώντες δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τον ανήξερο. Αλλωστε, το ΝΑΤΟ ουδέποτε έκρυψε ότι αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο. Ολοι γνωρίζουν πως πρώτο το ΝΑΤΟ ήταν που αμφισβήτησε το εύρος του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου, πως πρώτο το ΝΑΤΟ ήταν που δεν αναγνώρισε (και δεν αναγνωρίζει) ότι το εύρος του εθνικού εναέριου χώρου είναι 10 αλλά 6 μίλια. Μετά ακολούθησε η Τουρκία...

Σήμερα, επομένως, εκείνο που έχουμε είναι μια ανώτερη ποιοτικά εξέλιξη όσον αφορά τα αποδεικτικά στοιχεία της εξάρτησης της χώρας μας από τον ιμπεριαλισμό, με τη σφραγίδα της «νέας δομής» του ΝΑΤΟ.

***

Σήμερα, με τη «νέα δομή» του ΝΑΤΟ, εντός της οποίας διεξάγεται η άσκηση, απλώς επισημοποιείται με τον πιο δραματικό τρόπο ο χαρακτήρας της «λυκοσυμμαχίας» που έχουν ρίξει τη χώρα τα εθελόδουλα εγχώρια δεκανίκια της εξάρτησης απέναντι στον ιμπεριαλισμό. Σήμερα, επιπλέον, στο φόντο αυτών των τραγικών επιβεβαιώσεων, αξίζει να θυμηθούμε τι έλεγαν οι κυβερνώντες το '97, όταν έβαζαν την υπογραφή τους κάτω από τη «νέα δομή»:

  • Ηταν τότε, το Δεκέμβρη του '97, που ο Κ. Σημίτης κατακεραύνωνε όποιον αντιδρούσε, λέγοντας ότι η διαφωνία με τη «νέα δομή» του ΝΑΤΟ συνιστούσε «εθνικιστικό απομονωτισμό»!
  • Ηταν τότε που ο Θ. Πάγκαλος χειροκροτούσε τη «νέα δομή» γιατί, όπως έλεγε στο Υπουργικό Συμβούλιο, θα έδινε τη δυνατότητα στην Ελλάδα να αναλαμβάνει επιχειρησιακές δραστηριότητες μέχρι στο... Εσκι Σεχίρ (προς το παρόν δεν μπορεί ούτε στο Αιγαίο)!
  • Ηταν τότε που ο Α. Τσοχατζόπουλος απαντούσε στους επικριτές της «νέας δομής» ότι η υπογραφή της συνιστά «αναβάθμιση των δυνατοτήτων της Ελλάδας να υπερασπίσει αποφασιστικά τα κυριαρχικά της δικαιώματα»!

Είναι οι ίδιοι που χτες μιλούσαν για «θετική εξέλιξη»...


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιχειρησιακός έλεγχος και τι σημαίνει για το Αιγαίο (2006-06-01 00:00:00.0)
Τουρκικές παραβιάσεις με ελληνικές «ευλογίες» (2005-11-12 00:00:00.0)
Σικέ παιχνίδι κυβέρνησης - ΝΑΤΟ σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων (2000-10-21 00:00:00.0)
Το ΝΑΤΟ τροχονόμος στο Αιγαίο (2000-10-18 00:00:00.0)
Προσφορά στο ΝΑΤΟ η εθνική κυριαρχία (2000-05-20 00:00:00.0)
Το Αιγαίο υπό τουρκοΝΑΤΟική διοίκηση (2000-04-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ