Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΣΒΟΣ
Συλλαλητήριο κόντρα στις δίκες

Με πανλεσβιακό αγροτικό συλλαλητήριο απαντούν σήμερα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νησιού στην απόπειρα ποινικοποίησης των αγώνων τους, αλλά και ενάντια στην επίθεση που δέχονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Με αφορμή την επανάληψη, σήμερα,της δίκης των αγροτοκτηνοτρόφων που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο του περασμένου Μάρτη, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου αποφάσισε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την ίδια μέρα. Στην ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας καλεί "όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους, αλλά και την εμμονή τους στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους".

Ηδη, οι δηλώσεις συμπαράστασης μαζικών φορέων, συνδικαλιστικών και επαγγελματικών ενώσεων, δήμων και κοινοτήτων του νησιού στους διωκόμενους αγρότες έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Ανάμεσά τους το Εργατικό Κέντρο και η Ομοσπονδία των ΕΒΕ, καθώς και ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Λέσβου. Κλιμάκια της Ομοσπονδίας εξορμούν στα χωριά, καλώντας τους αγρότες στο συλλαλητήριο, το οποίο, με αφορμή τη συμπαράσταση στους διωκόμενους αγρότες, αποτελεί ένα νέο "όχι" του αγροτικού κόσμου του νησιού στην πολιτική εξαφάνισης τις αγροτικής παραγωγής της χώρας που εκπορεύεται από το Διευθυντήριο των Βρυξελλών, ενώνοντας τη φωνή τους με αυτή των ξεσηκωμένων αγροτών της Θεσσαλίας.

Με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της στους διωκόμενους και καλεί "όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους και πρώτα και κύρια τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος να εκδηλώσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή τους στην τακτική της ποινικοποίησης που ακολουθεί η κυβέρνηση και που έχει σαν στόχο τον εκφοβισμό για να περάσει την πολιτική της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ