Σάββατο 6 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μισόν αιώνα ... αχθοφόρος...

Υπάρχει μια ιστοσελίδα της ΕΕ, η EURES, «πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα», όπου διαφημίζονται τα ...επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης με στόχο να αντλείται πείρα από τους πολίτες διαφόρων χωρών, γύρω, λέει, από τα δικαιώματά τους.

Ιδού ένα από αυτά τα κατορθώματα, τα οποία υποτίθεται πως πρέπει να λιμπιζόμαστε και να ...ελπίζουμε ότι θα συμβούν και σε εμάς, όπως παρουσιάζονται μέσα από την περίπτωση του Ισπανού Antonio Salazar.

Ο άνθρωπος κατάγεται από μια φτωχή περιοχή της Ισπανίας και αναγκάστηκε να βγει στο μεροκάματο στα 16 του χρόνια. Εργάστηκε σε διάφορες εργασίες και τελικά κατέληξε να γίνει αχθοφόρος σε σιδηροδρομικό σταθμό στα ισπανογαλλικά σύνορα. Κάποια στιγμή, μάλιστα, πέρασε στη γαλλική πλευρά του σταθμού, όπου δούλεψε σαν «χειρώνακτας αχθοφόρος» επί 17 ολόκληρα χρόνια.

«Πέρσι, αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα, ο Antonio παρακολούθησε μια εκδήλωση για διασυνοριακούς εργαζόμενους, που διοργανώθηκε από τη EURES», όπου από τον σύμβουλο Ricard Bellera Kirchhoff έμαθε ότι εδώ και δύο χρόνια «είχε δικαίωμα να λάβει γαλλική σύνταξη, γεγονός το οποίο δε γνώριζε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ