Σάββατο 6 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Κούφια δικομματική αντιπαράθεση

Με δεδομένες τις σχέσεις τους με το πολυεθνικό κεφάλαιο, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προσπαθούν να συγκαλύψουν την ουσία της υπόθεσης

Στον αποπροσανατολισμό ποντάρουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για να συγκαλύψουν τη συνενοχή τους στο σκάνδαλο της «Siemens»

ICON

Στον αποπροσανατολισμό ποντάρουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για να συγκαλύψουν τη συνενοχή τους στο σκάνδαλο της «Siemens»
Σε δικομματικό παιχνίδι εντυπώσεων από την πρώτη κιόλας εξέταση μάρτυρα επιδόθηκαν χτες το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ.

Αφορμή ήταν η κατάθεση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, για την οποία οι μεν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι αποκάλυψε τις πολιτικές πιέσεις που ασκούνταν στη δικαιοσύνη επί ΝΔ με στόχο να συγκαλυφθεί η υπόθεση, ενώ οι της ΝΔ ισχυρίζονταν ότι από την κατάθεση δεν προέκυψε η ύπαρξη πολιτικών πιέσεων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κατάθεση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου ανέδειξε τις διαδρομές της συγκάλυψης του σκανδάλου στο οποίο εμπλέκονται τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ.

«Δόλο και πρόθεση» στους χειρισμούς του ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού για την υπόθεση της «Siemens», απέδωσε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γ. Παπανικολάου, στην κατάθεσή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Παπανικολάου, τον Αύγουστο του 2009, άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά του Ν. Ζαγοριανού, που ήταν ο ανακριτής στην υπόθεση «Siemens». Χτες, στην Εξεταστική τόνισε ότι ενώ υπήρχε επαρκές αποδεικτικό υλικό για τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων του Χριστοφοράκου, την περίοδο 2004-2007 ο Ν. Ζαγοριανός δε ζήτησε με σχετικό κατηγορητήριο την έκδοση του ισχυρού άνδρα της «Siemens».

Στο σχετικό πόρισμά του, το οποίο κατέθεσε χτες στα μέλη της Εξεταστικής επιτροπής ο Γ. Παπανικολάου, σημειώνει μάλιστα ότι του δημιουργήθηκε η πεποίθηση πως η όλη υπόθεση αποπνέει οσμές διαφθοράς, αδιαφάνειας και ανομίας εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Η εξέταση του Γ. Παπανικολάου θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ