Σάββατο 6 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συμπόρευση με το μεγάλο κεφάλαιο

Αμέριστη στήριξη στην κυβερνητική πολιτική που καταδικάζει τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς έμπορους στην απόγνωση και στην καταστροφή, προσφέρει η πλειοψηφία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Για άλλη μια φορά, αλλά σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές για το μέλλον των μικρών ΕΒΕ, παίρνει θέση απέναντί τους, τασσόμενη με τους «νεκροθάφτες» τους.

Παρά το «ξεβράκωμα» των στημένων «κοινωνικών διαλόγων» για το Ασφαλιστικό και το φορολογικό, αλλά και των θερμών υποστηρικτών τους, κύριο μέλημα των συνδικαλιστικών ηγεσιών της πλειοψηφίας είναι η συμβολή στην υλοποίηση των εξαγγελθέντων μέτρων.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι αγνοήθηκαν από την κυβέρνηση, αλλά... «επειδή πιστεύουμε στο διαρκή, γόνιμο και αποτελεσματικό διάλογο, οι εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ θα εξακολουθήσουν να παρίστανται στις διαβουλεύσεις όποτε μας ζητηθεί», ενώ για τα μέτρα δηλώνουν «ότι η στήριξη προς αυτά θα πρέπει να έχει ως προϋπόθεση την ταυτόχρονη συγκρότηση ενός σαφούς αναπτυξιακού σχεδίου».

Αντιμέτωπες με την οργή που προκάλεσαν οι κυβερνητικές εξαγγελίες σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς έμπορους, οι ηγεσίες που συμπορεύονται με τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων ψελλίζουν ανοησίες περί «παρεμβατικής συναίνεσης και συμβουλευτικής υποστήριξης».

Αλλά αυτή η οργή πρέπει επιτέλους να εκφραστεί, τόσο με τη μαζική συμμετοχή των μικρών εμπόρων στην απεργία στις 10 του Φλεβάρη, όσο και εναντίον των ηγεσιών που στέκονται απέναντί τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ