Τρίτη 23 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Αβαντάρει και καθοδηγεί την παραχάραξη της Ιστορίας

Απαντώντας σε Ερώτηση του Γ. Τούσσα, το Συμβούλιο της ΕΕ επιβραβεύει τις αστικές κυβερνήσεις που απείχαν από την ψηφοφορία για την καταδίκη της εξίσωσης κομμουνισμού - ναζισμού

Σοβιετική αφίσα για την Αντιφασιστική Νίκη. Τα οράματα και η πείρα που απέκτησε η ανθρωπότητα από το Σοσιαλισμό, σκιάζουν τους ιμπεριαλιστές και τις διακρατικές ενώσεις τους
Σοβιετική αφίσα για την Αντιφασιστική Νίκη. Τα οράματα και η πείρα που απέκτησε η ανθρωπότητα από το Σοσιαλισμό, σκιάζουν τους ιμπεριαλιστές και τις διακρατικές ενώσεις τους
Αποκαλυπτική για τη χυδαία επιχείρηση παραποίησης της Ιστορίας και σπίλωσης της αντιφασιστικής νίκης των λαών από τα όργανα της ΕΕ, αλλά και για την απροκάλυπτη στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες των αστικών κυβερνήσεων διαφόρων κρατών - μελών να δικαιώσουν το ναζισμό και τους εγχώριους συνεργάτες του, είναι η απάντηση του Συμβουλίου της ΕΕ, στην Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Τούσσα, σχετικά με την αποχή των κρατών - μελών της ΕΕ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στην ψηφοφορία για το ψήφισμα καταδίκης της επιχείρησης δικαίωσης του ναζισμού.

Στην Ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε την απαράδεκτη στάση όλων των κυβερνήσεων της ΕΕ - και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ - οι οποίες απείχαν από την ψηφοφορία στο ψήφισμα για την καταδίκη της επιχειρούμενης δικαίωσης του ναζισμού και την ηρωοποίηση όσων συμμετείχαν στα φασιστικά «Βάφεν SS» στις χώρες της Βαλτικής και την όλο και πιο συχνή βεβήλωση αντιφασιστικών μνημείων.

Σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, το Συμβούλιο της ΕΕ αποκαλύπτει πόσο υποκριτικές και ψευδεπίγραφες είναι οι διακηρύξεις της ΕΕ «εναντίον του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της συναφούς μισαλλοδοξίας».

Στην απάντησή του, το Συμβούλιο αναφέρει ότι το ψήφισμα «αντί να αντιμετωπίζει συνολικά τα προβλήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνδέονται με το ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις, ένα από τα σοβαρότερα από τα οποία είναι η αναζωπύρωση της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας, το σχέδιο κειμένου ακολούθησε επιλεκτική προσέγγιση (...) Ιδιαίτερα θλιβερό παράδειγμα των αδυναμιών του κειμένου είναι η χρήση ανακριβών παραθεμάτων από την απόφαση του Δικαστηρίου της Νυρεμβέργης». Παρακάτω, αναφέρει απροκάλυπτα ότι το ψήφισμα «υπονομεύει άλλα αναγνωρισμένα ανθρώπινα δικαιώματα και θεμελιώδεις ελευθερίες».

Πρωτοστατούν στον αντικομμουνισμό

Σύμφωνα με την απάντηση, η καταδίκη των φασιστικών Βάφεν SS και της επιχείρησης των κυβερνήσεων των κρατών - μελών της να αναγνωρίσουν αυτούς τους εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας σαν ήρωες, είναι για την ΕΕ «επιλεκτική προσέγγιση»! Με προκλητικό τρόπο αναγορεύει την υπεράσπιση των ναζιστών εγκληματιών πολέμου σε «αναγνωρισμένα ανθρώπινα δικαιώματα και θεμελιώδεις ελευθερίες»! «Ανακριβή αποσπάσματα από την απόφαση του Δικαστηρίου της Νυρεμβέργης», χαρακτηρίζει τις αποφάσεις του Δικαστηρίου που καταδίκασε τις φασιστικές αυτές συμμορίες σαν εγκληματίες πολέμου!

«Η απάντηση του Συμβουλίου αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, ότι ο αντικομμουνισμός, στον οποίο πρωτοστατεί η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών της, σοσιαλδημοκρατικές και νεοφιλελεύθερες, βαδίζει χέρι - χέρι με την ανοχή του φασισμού και την ηρωοποίηση των φασιστικών συμμοριών, προσβάλλει βάναυσα την αντιφασιστική πάλη και τις θυσίες των λαών της Ευρώπης», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σάπιες «αξίες» και «αρχές»... (2019-05-14 00:00:00.0)
Γιορτάζουν (2017-08-11 00:00:00.0)
Η ΕΕ ανέχεται την ηρωοποίηση του ναζισμού (2009-12-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ