Τρίτη 23 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΟΡΟΪΔΑ: «Τα όποια πρόσθετα μέτρα θα αποδώσουν περισσότερο αν εξασφαλίζουν τη σχετική ανοχή της κοινής γνώμης, προκαλούν τις λιγότερες κοινωνικές αντιδράσεις και δεν αγνοούν τους οικονομικά ασθενέστερους και τις ανάγκες τους. Δεν θα είναι ασφαλώς εύκολες οι αποφάσεις που καλείται να πάρει η κυβέρνηση. Και οπωσδήποτε δεν θα είναι και αρεστές. Οφείλουν όμως να είναι όσο το δυνατόν δικαιότερες κοινωνικά» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΦΑΚΑ: «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο πρωθυπουργός έχει εξαντλήσει όλους τους άσους από το μανίκι του (...) ας ζητήσει τη βοήθεια του λαού και των πολιτικών ηγεσιών του (...) έστω αυτή την τελευταία ώρα να αντιμετωπίσουμε την κρίση ενωμένοι» (το άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟ: «Η αλήθεια είναι ότι έγιναν κάποια πράγματα για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων. Οπως π.χ. οι νομοθετικές πρωτοβουλίες στη ρύθμιση των σχέσεών τους με το τραπεζικό σύστημα - χρέη, δάνεια κλπ. - ή η απλούστευση των διαδικασιών συμμετοχής τους σε προγράμματα. Από παντού όμως το μήνυμα είναι το ίδιο: η αγορά παραμένει στεγνή, ήτοι η οικονομία είναι ακίνητη» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΔΗΛΑΔΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ; «Υπό καθεστώς πιέσεων και περίεργων μαγειρεμάτων η ελληνική κυβέρνηση δίνει τη μάχη για την αποτελεσματική εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΣΤΟ ΕΥΡΩ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥΣ: «Τα μέτρα που χωρίς καμία διάθεση διαπραγμάτευσης αποδέχεται η κυβέρνηση επιδεινώνουν την κρίση (...) πρόκειται για έλλειψη στρατηγικής και τακτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης (...) δεν γνωρίζουν ότι ανοίγουν την κερκόπορτα του ευρώ στον αμερικάνικο παράγοντα (...) η ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα, όπως σηματοδοτείται και με την πανελλαδική απεργία της Τετάρτης αποτελεί αντίβαρο για προοδευτικές εξελίξεις» (από το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ