Τρίτη 23 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φοβάται την οργανωμένη λαϊκή πάλη

Απειλές και συκοφαντίες για το κίνημα, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν γενικευμένες αντιδράσεις

Με ύβρεις, διαστρέβλωση της πραγματικότητας και επίδειξη αντιλαϊκής πυγμής, επιχειρεί η κυβέρνηση να αποτρέψει ένα γενικευμένο ξεσηκωμό των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των αυτοαπασχολούμενων απέναντι στην εφαρμοζόμενη πολιτική.

Ο πρωθυπουργός, με συνεντεύξεις του σε ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αφού αρχικά ισχυρίστηκε, επικαλούμενος τις κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις, ότι «το 50% - 60% του πληθυσμού στηρίζει τα μέτρα», στη συνέχεια ανέφερε ότι η κυβέρνηση παρά τις κινητοποιήσεις είναι «αποφασισμένη να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις» και να πάρει τα πρόσθετα μέτρα. «Είναι επώδυνο, αλλά βλέπουμε τον ελληνικό λαό να υπομένει τον πόνο με αυξημένο αίσθημα θάρρους»(!), δήλωσε προκλητικά ο Γ. Παπανδρέου.

Στο ίδιος μήκος κύματος και απαιτώντας από τους εργαζόμενους να υποταχθούν και να σκύψουν το κεφάλι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής υποστήριξε: «Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθούμε όλοι μας ότι δεν υπάρχει πλέον χρόνος και χώρος, ειδικά σε αυτή την περίοδο, ούτε διεκδικητικό πλαίσιο να βάζουμε, ούτε αιτήματα, τα οποία, πραγματικά, υπερβαίνουν σήμερα τις δυνατότητες της ελληνικής πολιτείας».

Με το φόβο του γενικευμένου ξεσηκωμού των εργαζομένων και κυρίως με την αγωνία μην αποκτήσουν πολιτικοποιημένο χαρακτήρα οι κινητοποιήσεις, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, με συνέντευξή του στο «Βήμα», ισχυρίστηκε: «Η απεργία της 10ης Φεβρουαρίου τελικά απεδείχθη, μια ολιγομελής συγκέντρωση των συνηθισμένων οπαδών του ΚΚΕ, οι οποίοι διαδηλώνουν πότε ως συμβασιούχοι, πότε ως συνταξιούχοι και πότε ως μαθητές Γυμνασίου ανάλογα με τις καταστάσεις». Πίσω από το παραλήρημα, ο Θ. Πάγκαλος προσπάθησε να υπονομεύσει το ταξικό κίνημα και να διασπάσει την οργανωμένη πάλη. Ο ίδιος έσπευσε να το ομολογήσει: «Εμείς δεν φοβόμαστε τίποτε, αλλά τον κόσμο στους δρόμους τον υπολογίζουμε». Αυτό το φόβο ο λαός οφείλει να τους κάνει μόνιμο εφιάλτη, με επόμενο κορυφαίο σταθμό την αυριανή απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ