Τρίτη 23 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Πρόταση εξεταστικής και για την οικονομία

Κατατέθηκε χτες το βράδυ, στη Βουλή, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, με αντικείμενο τη διερεύνηση της υπόθεσης «των τροποποιημένων δημοσιονομικών στοιχείων», που στέλνονταν στην ΕΕ. Η πρόταση περιορίζει το πεδίο έρευνας της εξεταστικής κατά την περίοδο 2004 - 2009 διάστημα που καλύπτει μόνο τις κυβερνήσεις της ΝΔ.

Σύμφωνα με την πρόταση υπάρχουν «σαφείς ενδείξεις» ότι ειδικά κατά την περίοδο 2007 - 2009 «υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις τόσο στο περιεχόμενο των οικονομικών στοιχείων όσο και στους χρόνους δημοσιοποίησής τους προς τον ελληνικό λαό και τις ευρωπαϊκές αρχές». Αναφέρεται επίσης ότι από τα στοιχεία προκύπτει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «επέδειξε μια ανεύθυνη πολιτικά και καταστροφική για την οικονομία της χώρας πρακτική, η οποία θυσίασε στο βωμό της κομματικής σκοπιμότητας, το δημόσιο συμφέρον».

Την πρόταση υπογράφουν όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκτός από τους υπουργούς και τον πρόεδρο της Βουλής και όπως ανακοίνωσε ο Φ. Πετσάλνικος θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής στο επόμενο χρονικό διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ