Τρίτη 9 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Παιχνίδια εντυπώσεων για τον εγκλωβισμό της δυσαρέσκειας

Στελέχη εμφανίζονται να διαφοροποιούνται δήθεν από τα αντιλαϊκά μέτρα, για να καταθέσουν αμέσως μετά την πλήρη στήριξή τους στην κυβερνητική στρατηγική

Τις πιέσεις που ασκεί στο ΠΑΣΟΚ η λαϊκή δυσαρέσκεια για τα μέτρα, προερχόμενη και από μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων του, αλλά και την προσπάθεια της κυβέρνησης να την εκτονώσει και να την εγκλωβίσει στο εσωκομματικό παιχνίδι του «καλού» και του «κακού», αντανακλούν οι φραστικές κορόνες Παπουτσή - Σκανδαλίδη για το κυβερνητικό έργο, αλλά και η επιβεβαίωση από τους ίδιους ότι δεν αμφισβητούν, αντίθετα στηρίζουν στο σύνολό της, την κυβερνητική στρατηγική.

Τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να θίξουν τον πυρήνα των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, επιδόθηκαν την προηγούμενη βδομάδα σε επικοινωνιακές «διαφωνίες» με ορισμένα από τα μέτρα. Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσής επιτέθηκε στον υφυπουργό Οικονομικών τη μέρα που ψηφιζόταν το αντιλαϊκό νομοσχέδιο, καλώντας τον να «αναλογιστεί σε ποια θέση κάθεται».

Ο Κ. Σκανδαλίδης, με συνέντευξή του στη «Real News», υποστήριξε πως τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα αποτελούν «γροθιά στο στομάχι των ιδεών, των στόχων και των οραμάτων μας», πως «η εικόνα και το περιεχόμενο της πολιτικής μας δεν έχουν και πολλή σχέση με το ΠΑΣΟΚ» και κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου «να λειτουργήσει και ως πρωθυπουργός και ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να καλύψει την απόσταση, αλλάζοντας τα κακώς κείμενα ή πραττόμενα».

Το Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε εξηγήσεις από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός από το Παρίσι επικοινώνησε με τον Χρ. Παπουτσή. Διαρροές από το πρωθυπουργικό γραφείο έκαναν λόγο ακόμα και για σκέψεις να υποστούν κυρώσεις τα δύο στελέχη (αποπομπή του Κ. Σκανδαλίδη από την κοινοβουλευτική ομάδα και καθαίρεση του Χρ. Παπουτσή από τη θέση του γραμματέα της ΚΟ).

Μετά την πρωθυπουργική παρέμβαση, υπήρξαν άμεσα διευκρινιστικές δηλώσεις. Ο Χρ. Παπουτσής εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «AΝΤ 1» την Κυριακή, όπου δήλωσε τη στήριξή του στα μέτρα της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «δεν έχω κανένα προσωπικό πρόβλημα με τον υφυπουργό Οικονομικών».

Ο Κ. Σκανδαλίδης στη διευκρινιστική του δήλωση σημείωσε: «Είμαι στρατιώτης του κινήματος (...) Θα πάμε συντεταγμένα. Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση είναι μονόδρομος». Μετά τις δηλώσεις, ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Παρίσι τόνισε ότι «λύθηκαν οι παρεξηγήσεις και θα προχωρήσουμε άμεσα και δυναμικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ