Παρασκευή 19 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνειδητή καλλιέργεια αυταπατών

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Το ΕΣΥ εγκαταλείπεται και απαξιώνεται χωρίς πόρους, χωρίς επαρκείς υποδομές και εξοπλισμό, με δραματικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό». Τη διαπίστωση αυτή κάνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Υγείας - Πρόνοιας του ΣΥΝ με αφορμή τις εφημερίες και τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών. Ακόμα, κάνει λόγο για «επικείμενη κατάρρευση του εφημεριακού καθεστώτος λόγω της δηλωμένης άρνησης των γιατρών να εφημερεύσουν πάνω από 4 φορές το μήνα» και λόγω των επισχέσεων εργασίας που έχουν ξεκινήσει οι γιατροί σε πολλά νοσοκομεία της χώρας.

«Μόνη υπεύθυνη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η κυβέρνηση», αναφέρει σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, ενώ δηλώνει και την αντίθεσή του στο Σταθεροποιητικό Πρόγραμμα της κυβέρνησης, αποφεύγοντας όπως ο διάολος το λιβάνι ακόμα και ν' αγγίξει τη «μήτρα» που γεννάει τα προβλήματα: Την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης της Υγείας, την πολιτική που γιγαντώνει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις Υγείας και υποβαθμίζει συνειδητά το δημόσιο σύστημα Υγείας. Ούτε λέξη για την ανάγκη κατάργησης κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, που είναι συνυφασμένη με τη λειτουργία της αγοράς και την αποκόμιση κερδών την ώρα της ανάγκης. Πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού ο ΣΥΝ στηρίζει και καλλιεργεί τις αυταπάτες για αρμονική συνύπαρξη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Ολα αυτά συσκοτίζουν την ξεκάθαρη θέση, τη μόνη που ικανοποιεί το δικαίωμα των λαϊκών στρωμάτων, για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για όλο το λαό, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, με χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος και τους εργοδότες και την κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ