Παρασκευή 19 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κραδαίνει την ύφεση για να ζητήσει νέα μέτρα

Ρίχνει τροχιοδεικτικές βολές για τα χειρότερα που θα έρθουν, αν δεν υπάρξουν ισχυρά ταξικά αναχώματα

Οι προτάσεις της ΝΔ έχουν την ίδια στρατηγική μήτρα με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση. Ενιαία και ταξική πρέπει να είναι και η απάντηση των εργαζομένων και του λαού
Οι προτάσεις της ΝΔ έχουν την ίδια στρατηγική μήτρα με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση. Ενιαία και ταξική πρέπει να είναι και η απάντηση των εργαζομένων και του λαού
Την άμεση λήψη και υλοποίηση του πακέτου των «διαρθρωτικών τομών» εμφανίζει ως μοναδική διέξοδο από την κρίση η ηγεσία της ΝΔ, στρώνοντας το έδαφος για το σάρωμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Σε όλους τους τόνους, τα στελέχη της ΝΔ καλούν μονότονα την κυβέρνηση να προχωρήσει στα «αναπτυξιακά μέτρα» που έχει προτείνει και η ίδια, συμμετέχοντας στην ενορχηστρωμένη εκστρατεία προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κλίμα συναίνεσης σε μέτρα που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο από τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Παράλληλα φροντίζει να μη χαλάει το κλίμα αρραγούς ενότητας μεταξύ των κομμάτων του κεφαλαίου, κρατώντας χαμηλούς τόνους και ασκώντας επιμέρους διαχειριστική κριτική στα αντιλαϊκά νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το φορολογικό. Η κριτική που ασκεί δεν αφορά βέβαια ότι αφήνει το κεφάλαιο στο απυρόβλητο, αλλά πως «τροφοδοτεί ένα φαύλο κύκλο» που θα οδηγήσει σε βαθύτερη ύφεση.

Ταυτόχρονα επικαλείται την ύφεση για να προβάλει ως μονόδρομο τη λήψη νέων φιλομονοπωλιακών μέτρων με αιχμή το Ασφαλιστικό και το Εργασιακό. «Με την ανακοίνωση του φορολογικού νομοσχεδίου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εγκλωβίζεται σε μια καθαρά φοροεισπρακτική λογική, η οποία την οδηγεί, δυστυχώς, σε αβέβαια αποτελέσματα, καθώς η συρρίκνωση των πραγματικών εισοδημάτων θα φέρει και μείωση των φορολογικών εσόδων», σχολίασε ο Π. Παναγιωτόπουλος, εκτιμώντας ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα οδηγήσουν την οικονομία πιο βαθιά στην ύφεση.

Η απειλή της ύφεσης χρησιμοποιείται από τη ΝΔ για να προβάλει ως μοναδική διέξοδο τη λήψη πιο βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων. Ισχυρό όπλο για τον ίδιο στόχο αποτελεί και η συνεχής επίκληση της αυξανόμενης ανεργίας. «Η ελληνική οικογένεια πλήττεται, επίσης, τόσο από τις μειώσεις των μισθών στο Δημόσιο, όσο και από την αυξανόμενη ανεργία. Γι' αυτό χρειάζονται μέτρα άμεσα, όπως αυτά που προτείνει η Νέα Δημοκρατία», ήταν το σαθρό επιχείρημα του εκπροσώπου, που κάλεσε για ακόμα μια φορά προσωπικά τον Γ. Παπανδρέου «να υιοθετήσει εδώ και τώρα τη δέσμη των αναπτυξιακών προτάσεων που έχει προτείνει ο Α. Σαμαράς». Δηλαδή, να προχωρήσει ταχύτερα την επιδοτούμενη απασχόληση και τα άλλα φιλομονοπωλιακά μέτρα που προτείνει η ΝΔ στο όνομα της ανεργίας.

Ως λαϊκή απαίτηση εμφάνισε ο Δ. Αβραμόπουλος την τακτική της συναίνεσης που εφαρμόζει το κόμμα του απέναντι στην κυβέρνηση. «Σε περιόδους κρίσης, σαν και αυτή που ζούμε σήμερα, οι πολίτες νοιάζονται πρωτίστως για το τι κάνει η κυβέρνηση και αναμένουν από την Αντιπολίτευση να συμβάλλει όπου το απαιτούν οι περιστάσεις», δηλώνει σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Επίκαιρα», διαβεβαιώνοντας ότι «αυτό κάνουμε εμείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ