Παρασκευή 19 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Σ' άλλο δρόμο βαδίζουμε

Την ώρα που η κυβέρνηση κατέθετε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εφαρμογή της οδηγίας «Μπολκεστάιν», ένα νομοθέτημα βγαλμένο από τον πυρήνα της συνθήκης του Μάαστριχτ, με το οποίο θα επιχειρηθεί ένα πρόσθετο αποφασιστικό χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις, στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ έπαιρναν τα κλειδιά από τις σουίτες του ξενοδοχείου, όπου για ένα τριήμερο θα «φιλοσοφούν» για το φύλο των αγγέλων παρέα με την αγωνία τους μην και τυχόν κάτι πάει στραβά στο κοινό τους σπίτι, την ΕΕ των μονοπωλίων.

Στον αστικό Τύπο η οδηγία πέρασε σαν μια αυτονόητη είδηση και μάλιστα με όρους υπεράσπισης. Στη γνωστή «αντιεξουσιαστική» απλά δεν υπήρχε λέξη. Η εργατική τάξη μπορούσε να μάθει τι συμβαίνει μόνο από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, όπου η «Μπολκεστάιν» είναι και το πρώτο θέμα. Οσο σφίγγουν τα λουριά, τόσο ξεχωρίζει η ήρα απ' το στάρι.

Με το φορολογικό νομοσχέδιο να παίρνει σκυτάλη από το εργασιακό, δηλαδή ενώ κορυφώνεται και η νομοθετική επίθεση ενάντια στο λαϊκό εισόδημα, τα δύο έντυπα του γνωστού συγκροτήματος επέλεξαν να αφιερώσουν τα κεντρικά άρθρα τους... στη ΝΔ. Οχι μόνο από έγνοια για τον εταίρο του δικομματικού συστήματος, αλλά και γιατί έτσι μπορούν να στηρίξουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τώρα που εμφανίζεται χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη και τον Μητσοτάκη.

Στον υπόλοιπο Τύπο ξεχωρίζει εκείνη που ρωτά σπαρακτικά «και συ Αγκέλα;», όπως και η άλλη που διαπιστώνει ότι «μας πούλησαν οι φίλοι»...

Στο μέσα μέρος άσχετες μεταξύ τους ειδήσεις συνθέτουν ένα πλέγμα: το FBI παρακολουθεί την κοινωνική δικτύωση, η Frontex μπουκάρει σε καφενεία και οι εφοριακοί κυνηγάνε πιτσιρίκια που ανταλλάσσουν μουσική. Ενα τα συνδέει: Από τίποτα να μη χάνει το ταμείο των καπιταλιστών, τίποτα να μην το απειλεί. Και για να σφραγιστεί αυτό πρέπει όλοι να είναι εκπαιδευμένοι στη νομιμότητα - ιερότητα του κέρδους. Η ιδεολογική πάλη αναδεικνύεται ξανά σε πρώτης γραμμής υπόθεση, όχι για τα ψιλά, αλλά σ' όλο το μέτωπο.

Στον αντίποδα της προπαγάνδας του κεφαλαίου, «με συγκεντρώσεις σε πόλεις και χωριά, με περιοδείες σε τόπους δουλειάς, μόρφωσης και εργατογειτονιές, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ συζητούν πλατιά με τους εργαζόμενους και το λαό τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, στο φόντο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που οξύνονται με την καπιταλιστική κρίση, τη στρατηγική που επιβάλλει τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, την πείρα από την οργάνωση των ταξικών αγώνων και την ανάγκη αυτοί να ενταθούν το επόμενο διάστημα, τη διέξοδο για το λαό». Εδώ είμαστε.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ