Παρασκευή 19 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόμμα αντιδραστικό και επικίνδυνο

Ο λαϊκισμός του ΛΑ.Ο.Σ. απογειώνεται όσο βαθαίνει η κρίση και η λαϊκή αντίδραση στα βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα. Χτες, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ ο Γ. Καρατζαφέρης «απείλησε» τη Γερμανία ότι θα καλέσει τον ελληνικό λαό να μποϊκοτάρει τα γερμανικά προϊόντα: «Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι θα υπάρξει μια πίεση μια που δεν καταλαβαίνουν ότι υπάρχει ανάγκη», είπε. Ανέξοδοι «τσαμπουκάδες» για λαϊκή κατανάλωση. «Φασαρία» στα επουσιώδη για να καλυφθούν τα ουσιώδη. Οπως οι προτάσεις για επαναπατρισμό του «μαύρου χρήματος», με κατάργηση οποιουδήποτε ελέγχου και φορολόγησης, η πλήρης συμφωνία του με τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα και η προτροπή του προς την κυβέρνηση να λάβει κι άλλα πιο σκληρά σε βάρος του λαού.

Γνωρίζοντας ότι τα πρόσθετα μέτρα είναι προαποφασισμένα - ο εκπρόσωπός του δήλωσε χτες «έρχονται οδυνηρές καταστάσεις, προβλέπουμε ότι ο ιδρώτας των εργαζομένων θα αντικατασταθεί με αίμα» (!) - ο Γ. Καρατζαφέρης σπεύδει να ζητήσει ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, προτρέποντας την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αστυνομικών, ώστε να παίξει καλύτερα το ρόλο της: «Να συνειδητοποιήσουμε ότι μπρος στην απειλή που αντιμετωπίζει η κοινωνική ειρήνη, πρέπει να ξέρουμε ότι ο αστυνομικός θα κληθεί να δώσει το "παρών". Τουλάχιστον, αν μη τι άλλο, να μην αισθάνεται αδικημένος για άλλη μια φορά», δήλωσε.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. επειδή γνωρίζει, φοβάται για λογαριασμό της τάξης που υπηρετεί με συνέπεια. Φοβάται το λαό, το ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα. Και προσπαθεί να συμβάλλει ώστε να εκτονωθεί η συσσωρευμένη οργή ανώδυνα για το σύστημα. Γι' αυτό προτείνει μποϊκοτάζ κι άλλες τέτοιες αστείες βαλβίδες διαφυγής της λαϊκής αγανάκτησης. Σαν να πρόκειται η ανισομετρία στον καπιταλισμό και η βαθύτερη ενσωμάτωση της χώρας στα ενδοϊμπεριαλιστικά παιχνίδια να εξαλειφθεί αν μειωθεί η ζήτηση των γερμανικών προϊόντων στην αγορά! Να μην τσιμπήσει ο λαός. Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι το κόμμα που ζητάει να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις, εργασιακό και φορολογικό παράδεισο για το κεφάλαιο, δουλειά μέχρι τελικής πτώσης. Είναι κόμμα της αντίδρασης, με βαθιά αντιλαϊκή στρατηγική. Και σαν τέτοιο πρέπει να το πολεμήσουν πολιτικά οι εργαζόμενοι.


Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ