Παρασκευή 19 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ευκαιρία για «ανάπτυξη» η ΝΑΤΟποίηση της πόλης

Προκλητικός σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΕΘ και του ΕΒΕΘ

Ευκαιρία για «ανάπτυξη» της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζεται από τους μεγαλοεργοδότες η μετατροπή της σε έδρα του ΝΑΤΟικού στρατηγείου και της δύναμης ταχείας επέμβασης του ιμπεριαλιστικού στρατού. Αυτό είπε - ούτε λίγο ούτε πολύ - ο πρόεδρος της «Διεθνούς Εκθεσης ΑΕ» και πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Δ. Μπακατσέλος, παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία της ΔΕΘ να διεκδικήσει να γίνει στη Θεσσαλονίκη η Διεθνής Εκθεση Συμβατικών Συστημάτων για την Εθνική Αμυνα, Ξηράς, Θαλάσσης και Αέρος, με τον τίτλο «Defendory International».

Οπως είπε, η πρωτοβουλία αυτή «υλοποιείται σε μια θετική χρονική συγκυρία, αφού η Θεσσαλονίκη που είναι έδρα του Νατοϊκού επιτελείου (NDC GR), το 2012 θα είναι η έδρα της ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ (NRF)». Πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία της ΔΕΘ έχει στόχο «τη δημιουργία νέων αναπτυξιακών προοπτικών» για τη Θεσσαλονίκη και σημείωσε ότι θα αποτελέσει «την απαρχή της αναγέννησης της ΔΕΘ, αφού θα τονώσει τη διαπιστωμένα μειούμενη εκθεσιακή δραστηριότητα».

Αυτή η αντίληψη προβάλλεται λίγες μόνο μέρες πριν τη συμπλήρωση 11 χρόνων από το βρώμικο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ορμητήριο θανάτου για τους λαούς των Βαλκανίων. Και φυσικά έρχεται σε αντίθεση με την πλειοψηφία του λαού της Θεσσαλονίκης και των φορέων που διεκδικούν την απομάκρυνση του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου, αναγνωρίζοντας πως μόνο δεινά μπορεί να φέρει στον τόπο και όχι επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ