Τρίτη 13 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ «ΖΗΜΕΝΣ»
Από βδομάδα η εξέταση πολιτικών προσώπων

To πιθανότερο από την ερχόμενη βδομάδα θα αρχίσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με το σκάνδαλο «ΖΗΜΕΝΣ» η εξέταση πολιτικών προσώπων, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχαν εμπλοκή με το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της γερμανικής πολυεθνικής.

Χθες κατέθεσαν στην Εξεταστική στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής σχετικά με το διαβόητο σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I. Τα στελέχη επιβεβαίωσαν εκτιμήσεις και άλλων μαρτύρων ότι ουσιαστικά το σύστημα αυτό που πληρώθηκε πανάκριβα από τον ελληνικό λαό δε λειτουργεί στο μεγαλύτερο μέρος του.

Την ίδια στιγμή, στην Εξεταστική Επιτροπή, στάλθηκε επιστολή του προέδρου του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη, με την οποία ζητείται να πληρώσει η ίδια η Βουλή (!) τον ελεγκτή που θα κάνει τον κοστολογικό έλεγχο του Οργανισμού για τις συμβάσεις με την «ΖΗΜΕΝΣ» και την «ΙΝΤΡΑΚΟΜ».

Στο σκεπτικό του αναφέρει ότι από τη στιγμή που από την Εξεταστική Επιτροπή αμφισβητήθηκαν τα αποτελέσματα προηγούμενων ελέγχων που έκανε ο ίδιος ο ΟΤΕ δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση ότι δε θα γίνει το ίδιο με νέο έλεγχο εφόσον πληρώσει ο ΟΤΕ. Τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής αντέδρασαν στη επιστολή και μάλιστα θα υπάρξει απάντηση που θα κοινοποιηθεί και στον πρόεδρο της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ