Τρίτη 13 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ
Ελλείψεις επικίνδυνες για εργαζόμενους και ασθενείς

Το σχέδιο «Καλλικράτης» αποτελεί το όχημα για την περαιτέρω υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, σημείωσε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Ζιώγας. Εκανε λόγο για «συγκρότηση ενός αποτελεσματικότερου ταξικού μηχανισμού», τονίζοντας ότι «η αποκέντρωση όμως των αρμοδιοτήτων αποτελεί μέσο για τη μείωση των κρατικών και εργοδοτικών δαπανών», αφού «τα δημόσια νοσοκομεία σχεδιάζεται να λειτουργούν με δικούς τους πόρους σε κοινό πλαίσιο με τον ιδιωτικό τομέα».

Αυτό - σημείωσε - θα οδηγήσει στην «ακόμη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση, στον κατακερματισμό των υπηρεσιών και στην ανισόμετρη ανάπτυξη», αφού «η αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει το ρόλο του διαχειριστή της ακραίας φτώχειας». Παράλληλα, θα υπάρξει «κατηγοριοποίηση της ποιότητας των νοσοκομείων ανάλογα με την επιχειρησιακή τους ικανότητα».

Ο Γιάννης Ζιώγας αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βόρεια Ελλάδα, μιλώντας για «ελλείψεις σε προσωπικό κατά 30% με 50%» και για «έντονη υποβάθμιση των υπηρεσιών». Παραδειγματικά, τόνισε ότι «σε όλη τη Β. Ελλάδα δεν υπάρχει κέντρο αποκατάστασης», ότι «τα νοσοκομεία "Παναγία" και "Αγ. Δημήτριος" είναι χωρίς αξονικό τομογράφο», ενώ «το 50% των θέσεων διασωστών του ΕΚΑΒ είναι κενές». Επίσης, το μόνο αντικαρκινικό κέντρο στη Β. Ελλάδα «το Θεαγένειο λειτουργεί λόγω της αυτοθυσίας των εργαζομένων», παράλληλα «στα Γιαννιτσά έχει ανασταλεί λειτουργία της ΜΕΘ λόγω έλλειψης γιατρών» και «στη Φλώρινα το 40% των θέσεων των γιατρών είναι κενές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ