Τρίτη 13 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΒΟΥΛΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Κουμάντο κάνουν οι πολυεθνικές

Στο θέμα των ελλείψεων, αλλά και των εργασιακών σχέσεων στο χώρο της Υγείας, εστίασε την παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος. Οπως είπε, «σήμερα 25.000 νοσηλευτικό προσωπικό και 4.500 γιατροί λείπουν», ενώ στα νοσοκομεία «κυριαρχούν ιδιώτες και εργολάβοι σε τομείς όπως η σίτιση και η καθαριότητα» και υφίστανται «σχέσεις μεσαιωνικές - εργολαβικές».

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, τόνισε οτι «απαξιώνοντας τους εργαζόμενους στην Υγεία υπονομεύεις το χαρακτήρα της δημόσιας υγείας». Επιπρόσθετα, ο Γιώργος Μαυρίκος σημείωσε ότι «μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η διαπλοκή και η διείσδυση των δημόσιων νοσοκομείων από τα μονοπώλια παραγωγής φαρμάκων και εξοπλισμού», αφού «αυτά καθορίζουν τις τιμές και το ύψος της δαπάνης».

Επισήμανε ότι πρέπει άμεσα να γίνουν προσλήψεις «προσωπικού πλήρους απασχόλησης», «μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων» με «ασφάλιση για όλους χωρίς προϋποθέσεις», καθώς και το «να καταργηθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στα φάρμακα». Ειδικά μάλιστα για τα ασφαλιστικά ταμεία, ο βουλευτής του ΚΚΕ θύμισε ότι έχουν μείωση της χρηματοδότησης κατά 12,5% το 2010!» και ότι «αξιοποιούνται οι εισφορές ώστε οι εργαζόμενοι να χρηματοδοτούν το ιδιωτικό κεφάλαιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ