Παρασκευή 21 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις για μεγάλα κέρδη...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΗΣΥΧΑΣΑΜΕ! Ο πρωθυπουργός μας ήταν σαφέστατος και δήλωσε ότι «κατανοεί» τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις στην πολιτική που εφαρμόζει, πλην όμως ...έτσι πρέπει να γίνει.

Σε περίπτωση που δεν το έχει καταλάβει πάντως, όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι που απεργούν και κάνουν πορείες δεν έχουν ως αίτημα την ...κατανόηση! Δεν παλεύουν για να κερδίσουν τη συμπάθεια της κυβέρνησης.

Να ανατραπούν τα μέτρα και οι πολιτικές εξόντωσης των εργαζομένων και συνταξιούχων ζητάνε. Και μέχρι να γίνει αυτό «κατανοητό», θα συνεχίζουν...

Οσο για τις «απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» που συνεχώς μας λέει ο Γ. Παπανδρέου, πρέπει να μπει στον κόπο να διευκρινίσει «για ποιον» είναι απαραίτητες.

Τον βεβαιώνουμε ότι εμείς μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς κατάργηση του 8ωρου, χωρίς μείωση μισθών, χωρίς να μας απολύουν όποτε θέλουν και χωρίς ανεργία. Το μεγάλο κεφάλαιο είναι που δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτά...

ΤΙ ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ διαθέτει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας! Πραγματικά, μας εντυπωσιάζει. Θα μπορούσε - λέει - να αυξηθούν πολύ τα δημοσιονομικά έσοδα από τη φορολόγηση επιπλέον εισοδημάτων των φυσικών προσώπων.

Και γι' αυτό, λέει, θα μπορούσε να γίνεται έλεγχος της κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών. Ετσι θα κερδίζαμε 9 δισεκατομμύρια ευρώ...

Εμείς μια απορία έχουμε: Πόσα, άραγε, θα κερδίζαμε, αν γινόταν ακριβώς το ίδιο πράγμα, όχι όμως για τα φυσικά πρόσωπα, αλλά για τα νομικά πρόσωπα, δηλαδή τις μεγάλες εταιρείες;

Αλλά ξεχάσαμε, εκεί υπάρχει το επιχειρηματικό απόρρητο, οι υπεράκτιες εταιρείες και όλο το πλέγμα επίσημης φοροδιαφυγής, όχι 9, αλλά ...999 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οταν πρόκειται για τέτοια θέματα, φαίνεται ότι η Εθνική Τράπεζα (όπως και κάθε τράπεζα) αποδεικνύεται ότι ...δε διαθέτει μεγάλη φαντασία.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ