Παρασκευή 21 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καρφώνονται...

«Η εμμονή μας να αποκρούσουμε όλες εκείνες τις Κασσάνδρες της Αριστεράς που επέμεναν να διώξουμε τους Κινέζους απ' το λιμάνι δικαιώνονται σήμερα. Ενας εξαιρετικός πυλώνας για επένδυση κεφαλαίων στην ελληνική αγορά είναι η COSCO και οι δραστηριότητές της στο λιμάνι». Επιχαίρει ο ΛΑ.Ο.Σ. για το γεγονός πως ο πλούτος της χώρας, στρατηγικής σημασίας υποδομές της, παραδίδονται στο μονοπωλιακό κεφάλαιο. Κρύβει συνειδητά από το λαό ότι τα εχέγγυα της «επένδυσης» είναι η παραπέρα ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, η νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, το ξεθεμέλιωμα των όποιων συνδικαλιστικών ελευθεριών έχουν απομείνει, το χτύπημα των μικρών εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων του Πειραιά και, το κυριότερο, το πέρασμα στην πολυεθνική του απόλυτου ελέγχου πάνω στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο της χώρας.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. ενδιαφέρεται να διασφαλιστούν συμφέροντα εχθρικά προς αυτά του λαού. Αυτό του το ενδιαφέρον εξέφρασε και με την υπερψήφιση στη Βουλή, από κοινού με το ΠΑΣΟΚ, των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων. Για τα οποία δήλωσε χτες ο εκπρόσωπός του: «Δεν χρειάζεται αναζήτηση για το ποιος πρότεινε τα μέτρα που ελήφθησαν. Το θέμα είναι αν αυτά τα μέτρα θα μας βγάλουν απ' την κρίση». Επί της ουσίας, ο ΛΑ.Ο.Σ. παίζει το ρόλο του λαγού για το επόμενο αντιλαϊκό πακέτο, το οποίο καραδοκεί. Αυτές είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει στην κυβέρνηση και την πλουτοκρατία. Από αυτή τρέφεται και αυτή τρέφει με την πολιτική του.

Είναι προφανές ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. δε θέλει διαδηλωτές, αλλά κλακαδόρους της αντιλαϊκής πολιτικής, να χειροκροτούν στο όνομα της «σωτηρίας της πατρίδας» τη λήψη πρόσθετων αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων. Οι προτάσεις «απόδρασης απ' την κρίση», κατά τον ΛΑ.Ο.Σ., αφορούν σε απελευθέρωση απολύσεων, ωραρίου, ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων, κατάργηση των συμβάσεων, άρση κάθε ελέγχου στο μαύρο χρήμα. Δυστυχώς γι' αυτόν, ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι βλέπουν στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση τη διέξοδο από την κρίση. Αυτό είναι που τους φοβίζει. Αυτό είναι που τους ανησυχεί. Και η αλήθεια είναι πως με τέτοιες ή άλλες δηλώσεις και προβοκάτσιες, καρφώνονται και ο λαός τούς παίρνει χαμπάρι.


Β.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανησυχίες για... Ευρωζώνη και αστική δημοκρατία (2011-11-30 00:00:00.0)
Δεν επιτρέπει... παραφωνίες (2011-05-26 00:00:00.0)
Σε διατεταγμένη υπηρεσία ενάντια στο λαό (2010-05-16 00:00:00.0)
Θρασύτατη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα (2010-05-04 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι να απαντήσουν στην εργοδοτική ασυδοσία (2010-04-02 00:00:00.0)
Τεκμηριωμένη κριτική για τις ευθύνες (2009-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ