Παρασκευή 21 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΖΟΓΛΩΠΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Αύριο η εκδήλωση τιμής για τον σ. Χαρίλαο Φλωράκη

Στις 11 π.μ., στο ξέφωτο του Αη - Λια. Θα παραβρεθεί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, αύριο Σάββατο, 22 Μάη 2010 - ακριβώς 5 χρόνια από το θάνατό του - στις 11 π.μ., στο Παλιοζογλώπι της Καρδίτσας, στο ξέφωτο του Αη - Λια όπου βρίσκεται ο τάφος του, το ΚΚΕ τιμά τη μνήμη του Χαρίλαου Φλωράκη.

Στην εκδήλωση, που οργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, θα παραβρεθεί η Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΚΕ και θα μιλήσει ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του Κόμματος.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα βρεθούν κομμουνιστές, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος και της ΚΝΕ - οι Κομματικές Οργανώσεις των νομών της Θεσσαλίας δρομολογούν πούλμαν για τη μεταφορά τους - για να τιμήσουν τη μνήμη του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ, η δράση και η ζωή του οποίου ταυτίστηκε με το κόμμα της εργατικής τάξης και το λαϊκό κίνημα.

Στον τάφο του Χ. Φλωράκη, οι κομμουνιστές θα δώσουν, για μια ακόμα φορά, όρκο πίστης στο δικαίωμα του λαού να καθορίζει ο ίδιος την τύχη του, στο δίκιο των εργαζομένων, αλλά και στη δύναμη και τη δυνατότητα που έχουν να το επιβάλλουν. Σφίγγοντας τις γροθιές, θα υποσχεθούν συνέχιση του αγώνα για την οργάνωση της ταξικής αντεπίθεσης, με στόχο την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας και την ανάδειξη της Λαϊκής Εξουσίας, την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Οπως, μεταξύ άλλων, αναφέρει στην ανακοίνωσή της για την εκδήλωση, η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, οι αγώνες του Χ. Φλωράκη «συνιστούν πολύτιμη παρακαταθήκη» και υπογραμμίζει: «Ιδιαίτερα σήμερα που ο λαός μας βρίσκεται αντιμέτωπος με τη λυσσαλέα επίθεση που έχουν εξαπολύσει εναντίον του η αστική τάξη της χώρας μας σε αγαστή συνεργασία με τους πολιτικούς της εκφραστές (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.) τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΔΝΤ, ΕΕ), αντιμέτωπος με τις σειρήνες του αποπροσανατολισμού των οπορτουνιστών που τον καλούν να διαλέξει ιμπεριαλιστή, να διαλέξει καλύτερο διαχειριστή της εκμετάλλευσής του.

Βρίσκεται αντιμέτωπος με τεράστια προσπάθεια χειραγώγησης και τρομοκράτησής του από όλους τους μηχανισμούς του αστικού κράτους, αντιμέτωπος με χυδαίο αντικομμουνισμό με στόχο να φοβηθεί, να δεχθεί αδιαμαρτύρητα να πληρώσει την κρίση του κεφαλαίου, να μη διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες ζωής και κυρίως να μην αμφισβητήσει την εξουσία του μονοπωλιακού κεφαλαίου.

Τιμούμε το σ. Χ. Φλωράκη υποσχόμενοι και αποφασισμένοι να συμβάλλουμε στον απεγκλωβισμό των λαϊκών στρωμάτων από την πολιτική της άρχουσας τάξης και των εκπροσώπων της».

Δίπλα το Μουσείο

Σε κοντινή απόσταση από τον τάφο - αγνάντι, βρίσκεται το Ιστορικό Μουσείο «Χαρίλαου Φλωράκη», που κατασκευάστηκε στο πατρικό του σπίτι. Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στους δυο ορόφους του σπιτιού - μουσείου, έχουν τοποθετηθεί πολλά υλικά από τη ζωή και τη δράση του Χ. Φλωράκη, αλλά και γενικότερα από την πορεία του κομμουνιστικού κινήματος στη χώρα μας.

Μιλώντας στα εγκαίνια του Μουσείου, που έγιναν τον Οκτώβρη του 2008, η Αλέκα Παπαρήγα έλεγε ότι το ΚΚΕ θέλει «το σπίτι να είναι ένας ιστορικός χώρος που δε θα παίζει, απλώς, το ρόλο ενός μουσείου, αλλά θα λειτουργεί ως χώρος συνάντησης ιστορικού προβληματισμού όλων των ρευμάτων της ιστορικής σκέψης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ