Παρασκευή 21 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ

ΑΠ' Τ' ΑΦΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ: «Φυσικό είναι κανείς υπουργός να μη θέλει να αναλάβει το πολιτικό κόστος των αναγκαστικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο μνημόνιο που μόλις ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων. Γι' αυτό, άλλωστε, φτάσαμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, γιατί οι πολιτικοί ανέβαλαν γι' αύριο ό,τι τους κόστιζε πολιτικά σήμερα. Τώρα, όμως, οι αποφάσεις τους δεν αφορούν μόνο το δικό τους μέλλον, αλλά και το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών μας. Δικαίωμά τους να θέλουν να γίνουν αρεστοί σε κάθε κοινωνική ομάδα που τους προσέφερε εκλογική πελατεία. Υποχρέωση, όμως, του πρωθυπουργού και κάθε άλλου ιθύνοντος είναι να τους εξηγήσουν ότι το παραμύθι του πολιτικού κόστους έχει τελειώσει γιατί αν δεν επωμισθούν την ευθύνη που τους αναλογεί από το μνημόνιο, η χώρα θα βρεθεί ενώπιον στάσης πληρωμών». (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΧΟΝΤΡΟ ΔΟΥΛΕΜΑ: «"δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τις δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος Καν για ανάγκη μείωσης μισθών και στον ιδιωτικό τομέα (...) ξεκαθάρισε ότι η μείωση μισθών δεν είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες που αυξάνουν την παραγωγικότητα τονίζοντας "ήταν επιλογή μας να μη μειωθούν οι μισθοί"». (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΟΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ: «καταλύτης για την επανεκκίνηση της οικονομίας θα είναι η έναρξη εφαρμογής του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων (...) το εύρος των ιδιωτικοποιήσεων θα αποτελέσει βαρόμετρο για τη στάση των αγορών». (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ