Τετάρτη 26 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»
Αγωνιστικό κάλεσμα από την «Επιτροπή Αγώνα»

Σύγχρονο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό που θα παρέχει δωρεάν και υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σ' όλο τον πληθυσμό χωρίς διακρίσεις, διεκδικεί η Επιτροπή Αγώνα «Παπαγεωργίου». Ακόμα, ζητά άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 6ωρο - 5ήμερο - 30ωρο, μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων όσοι εργάζονται στους εργολάβους κλπ.

Το παραπάνω κάλεσμα η Επιτροπή απευθύνει και στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, οι οποίοι από χτες άρχισαν ανοιχτές Γενικές Συνελεύσεις στις ώρες 7-10 πμ που θα συνεχίσουν μέχρι τις 28/5.

«Η εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης κατ΄ επιταγή της ΕΕ, δεν αφήνει στο απυρόβλητο το νοσοκομείο "Παπαγεωργίου". Ελαστικές σχέσεις εργασίας των εργαζομένων, πάγωμα των προσλήψεων και με την μείωση της χρηματοδότησής του οδηγεί το νοσοκομείο στο μαρασμό και στην εξαθλίωση και τον Ελληνα εργαζόμενο στην αγκαλιά των επιχειρηματιών είτε της υγείας είτε της ιδιωτικής κοινωνικής ασφάλισης», τονίζει η Επιτροπή.

«Σήμερα, συνεχίζει η ανακοίνωση, μια σειρά από δραστηριότητες του νοσοκομείου έχουν ήδη παραχωρηθεί σε ιδιωτικές εταιρείες όπως η καθαριότητα, η τροφοδοσία, η ασφάλεια και σε μεγάλο βαθμό η συντήρησή του (όπως προβλέπετε και από τον ΕΚ) και έπεται συνέχεια.

Ο τρόπος διοίκησης του νοσοκομείου που έχει αλλάξει προς αντιδραστικότερη κατεύθυνση με την μονοπρόσωπη διορισμένη διοίκηση.

Η εφαρμογή του μέτρου των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων όπου μέσου αυτού επιχειρείται οι εργαζόμενοι μέσα στα νοσοκομεία να γίνουν συνένοχοι στην εμπορευματοποίηση της υγείας με αντάλλαγμα την δήθεν οικονομική τους αναβάθμιση.

Το διπλογραφικό σύστημα στα δημόσια νοσοκομεία και τα μέτρα για τις προμήθειες, είναι μέτρα για να λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία όπως κάθε επιχείρηση υγείας με έσοδα και κέρδη, με φθηνότερους εργαζόμενους και ακριβότερες παροχές υγείας».

Σε ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι δε συναινούν στον περαιτέρω υποβιβασμό στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, στον περαιτέρω υποβιβασμό τους ως επιστημόνων υγείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αρνούνται να βάλουν πλάτη στην επιτάχυνση της εμπορευματοποίησης (2024-03-12 00:00:00.0)
Οργανώνονται οι γιατροί διεκδικώντας αντιμετώπιση των μεγάλων ελλείψεων (2022-03-10 00:00:00.0)
Στον αγώνα για τη θωράκιση του νοσοκομείου και τα δικαιώματα των υγειονομικών (2021-06-02 00:00:00.0)
Απαίτησαν δημόσια υγεία για το λαό (1999-09-01 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για το "Παπαγεωργίου" (1999-08-25 00:00:00.0)
Οι ελλείψεις προσωπικού οδηγούν σε απορύθμιση (1997-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ