Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απαίτησαν δημόσια υγεία για το λαό

Συγκέντρωση εργαζομένων στα νοσοκομεία χτες βράδυ

Την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν μαζί με όλο το λαό για να λειτουργήσει το "Παπαγεωργίου" ως ΝΠΔΔ και να καλυφθούν οι θέσεις του με νέες προσλήψεις, διατράνωσαν με τη μαχητική τους πορεία χτες το απόγευμα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των σωματείων τους οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία "Αγιος Δημήτριος" και "Αγ. Παύλος", η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών, η Πρωτοβουλία Υγειονομικών για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας, που περιλαμβάνει εργαζόμενους σ' όλα τα νοσοκομεία της πόλης, εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο "Παπανικολάου", εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων, του Συλλόγου Καρκινοπαθών Β. Ελλάδας, συνδικαλιστές κ.ά.

Οι εργαζόμενοι, που συγκεντρώθηκαν χτες το απόγευμα στην Καμάρα, σχημάτισαν πορεία και αφού διέσχισαν την οδό Εγνατίας και τη Βενιζέλου έφθασαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου επέδωσαν ψήφισμα. Με τα πανό τους και τα συνθήματά τους απαίτησαν από την κυβέρνηση να σταματήσει τις διαδικασίες για τη μεταφορά των κλινικών από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα, να μην καταργηθεί η μονιμότητα και να μην αλλάξουν οι μισθοί και οι εργασιακές σχέσεις. Επίσης, με το ψήφισμά τους ζήτησαν ο υγειονομικός χάρτης της χώρας να γίνει με βάση τις αυξανόμενες ανάγκες για την υγεία του πληθυσμού και όχι με βάση τα κέρδη των επιχειρηματιών ή τη μείωση των κρατικών δαπανών. Να δοθούν λεφτά για να λειτουργήσουν όλα τα καινούρια νοσοκομεία και να αναβαθμιστούν τα υπάρχοντα, για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο λαό. Τέλος, επισημαίνεται στο ψήφισμα ότι η κυβέρνηση χαρίζει ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο, το "Παπαγεωργίου", στους ιδιώτες και με την τροπολογία που ψηφίστηκε αποδυναμώνονται τα άλλα νοσοκομεία της πόλης. Ακόμη, τονίζεται ότι θα αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις, θα αρθεί η μονιμότητα και θα μετατραπούν οι εργαζόμενοι στο "Παπαγεωργίου" σε απασχολήσιμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ