Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Επικίνδυνες συνθήκες υγιεινής

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τις επικίνδυνες συνθήκες υγιεινής που δημιουργεί στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καρδίτσας η μεγάλη έλλειψη προσωπικού για την καθαριότητα, τονίζουν σε Ερώτησή τους που κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Λ. Παπαδήμα οι βουλευτές του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας και Αποστόλης Τασούλας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν πως εδώ και πολλά χρόνια η κατάσταση της καθαριότητας στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καρδίτσας χειροτερεύει καθώς παρατηρείται σταθερή μείωση του αριθμού του προσωπικού που εργάζεται στην καθαριότητα, ενώ αντίθετα οι χώροι του νοσοκομείου συνεχώς αυξάνουν.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι όταν άρχισε να λειτουργεί η πρώτη πτέρυγα του νοσοκομείου, στην καθαριότητα εργάζονταν 43 άτομα, ενώ προβλέπονταν 53. Σήμερα που λειτουργεί και νέα πτέρυγα, το προσωπικό στην καθαριότητα είναι μόνο 27 άτομα.

Ακόμα πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση καθώς το προσωπικό δεν είναι μόνο αριθμητικά λίγο, αλλά και ανεπαρκώς εφοδιασμένο από πλευράς τεχνικού εξοπλισμού.

"Είναι προφανές ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο να προκύψει στοιχειώδες έργο κάτω από αυτές τις συνθήκες. Το ζήτημα γίνεται ακόμα πιο σοβαρό αφού πρόκειται για νοσοκομείο, όπου η καθαριότητα είναι πρωταρχικό θέμα", υπογραμμίζουν οι κομμουνιστές βουλευτές.

Μετά από τα παραπάνω οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Υγείας γιατί δεν αυξάνει το προσωπικό καθαριότητας που τόση ανάγκη έχει το Νοσοκομείο Καρδίτσας και γιατί δεν εξασφαλίζει την απαραίτητη τεχνική υποδομή για τις ανάγκες της καθαριότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ