Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παίρνουν θάρρος οι φροντιστηριάρχες

Ζητούν να αναλάβουν αυτοί την ενισχυτική διδασκαλία!

Τη στιγμή που η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση απαξιώνεται και η παραπαιδεία γιγαντώνεται, το υπουργείο Παιδείας φέρεται να καλοβλέπει πρόταση των φροντιστηριούχων να δοθεί η "ενισχυτική διδασκαλία" στα φροντιστήρια! Προχωρά έτσι σε μία ακόμα πρόκληση, καθώς συνεχίζει να επιβεβαιώνει ότι η πολιτική στην παιδεία και η αντιεκπαιδευτική "μεταρρύθμιση" όχι μόνο δεν πλήττει την παραπαιδεία, αλλά ανοίγει συνεχώς νέους δρόμους για την ιδιωτική κερδοσκοπία στο χώρο της παιδείας.

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας συγκεκριμένα προτείνει να δοθούν χρήματα στην οικογένεια τού μαθητή και αυτός να επιλέξει το φροντιστήριο που θα ήθελε να παρακολουθήσει την πρόσθετη ενισχυτική διδασκαλία "όπως γίνεται με τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ". Για να υποστηρίξει την πρότασή της, η Ομοσπονδία επικαλείται ανάμεσα σε άλλα μείωση του κόστους της ενισχυτικής διδασκαλίας, απορρόφηση αδιορίστων εκπαιδευτικών κλπ. Σύμφωνα μάλιστα με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, το υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση, την οποία επιφυλάχτηκε να εξετάσει ενόψει του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Πάντως, οι δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας περί μείωσης των φροντιστηρίων μέσα από τη "μεταρρύθμιση" - χρησιμοποιούσε μάλιστα ως αντιστάθμισμα στα φροντιστήρια το θεσμό της ενισχυτικής διδασκαλίας - γρήγορα αποδείχτηκαν κούφια λόγια, καθώς οι μαθητές συνέρευσαν κατά χιλιάδες σε αυτά προκειμένου να ανταποκριθούν στο ανταγωνιστικό επιλεκτικό σύστημα του "ενιαίου" λυκείου. Η ακολουθούμενη στο χώρο της παιδείας πολιτική έχει δώσει ώθηση στην παραπαιδεία και οι φροντιστηριούχοι φαίνεται πως ανοίγουν πανιά με στόχο να παίξουν ενεργό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι ενδεικτικό ότι ανάμεσα στις προτάσεις και τους στόχους που βάζει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας είναι η δημιουργία Οργανισμού Ιδιωτικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης "με σκοπό την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε θέματα εκπαίδευσης - κατάρτισης - απασχόλησης", λειτουργία "σχολείων δεύτερης ευκαιρίας", "η συμμετοχή στο έτος προετοιμασίας των μαθητών για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όταν θα δημιουργηθεί" κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ