Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Και έμποροι όπλων;

Στο εμπόριο όπλων στρέφονται οι έρευνες της Ασφάλειας, μετά την εξάρθρωση πενταμελούς σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά. Μέλη της ήταν οι Αλβανοί Νίκος και Σπύρος Παπάς,Λεφτέρι Πάντο καθώς και οι Ιρακινοί Εμάντ - Ελντίν Τσελεμπής και Γκόργκους Μανσούρ.

Κατασχέθηκαν 346 κιλά ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, ένα ντουφέκι, τρία πιστόλια και μία χειροβομβίδα.

Οι δράστες πιάστηκαν προχτές στα Πετράλωνα σε ενέδρα της Δίωξης Ναρκωτικών, ύστερα από σύντομο κυνηγητό στους δρόμους της περιοχής. Κατά τη διάρκειά του οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τέσσερις φορές στον αέρα για εκφοβισμό.

Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Χαμοστέρνας και Κορυζή. Οι δράστες μετέφεραν τα ναρκωτικά από τη νότια Αλβανία στην Κέρκυρα και μετά σε περιοχές της Αττικής.

Ο δεύτερος από τους δράστες είχε απαχθεί περσυ από Αλβανούς κακοποιούς και είχε απελευθερωθεί μετά από την καταβολή λύτρων. Τότε είχαν πιαστεί τέσσερα άτομα και είχαν προκύψει ενδείξεις ότι επρόκειτο για διαφορές που αφορούσαν τη διακίνηση ναρκωτικών και όπλων. Από τότε η Ασφάλεια παρακολουθούσε τις δραστηριότητες των αδελφών Παπά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ