Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαίτησε βιαίως χρήματα από οδηγό της εταιρίας του

Για ένα τροχαίο του ζήτησαν 45 εκατομμύρια δραχμές. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ιδιοκτήτης εταιρίας μεταφορών απαίτησε βίαια από υπάλληλό του το παραπάνω ποσό, όταν ο τελευταίος σε τροχαίο που συνέβη στην Ιταλία με φορτηγό της εταιρίας που οδηγούσε προκάλεσε στην επιχείρηση ζημιά πολλών εκατομμυρίων.

Πιάστηκαν και κατηγορούνται για απόπειρα εκβίασης και παράνομη βία κατά συναυτουργία οι Ξενοφών Θωμόγλου,38 χρόνων, ιδιοκτήτης της εταιρίας μεταφορών "Γουόρλντ Φράιχτ", Παρασκευάς Αδαμίδης,37 χρόνων, εργολάβος οικοδομών και Βασίλειος Μαρής,36 χρόνων, εκτελωνιστής.

Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, από την προανάκριση προέκυψε ότι την περασμένη Δευτέρα ο Παναγιώτης Τόσκας,35 χρόνων, οδηγός, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας μεταφορών, πήγε στα γραφεία της στην Αθήνα (Πειραιώς 46) για να δώσει εξηγήσεις για τις συνθήκες και τα αποτελέσματα τροχαίου, στο οποίο ενεπλάκη σε περιοχή της Ιταλίας, στις 24 Αυγούστου, κατά τη μεταφορά εμπορευμάτων με φορτηγό της επιχείρησης που οδηγούσε. Ο επιχειρηματίας τον απομόνωσε σε ένα χώρο των γραφείων και άρχισε να τον χτυπά με τα χέρια του και τη λαβή πιστολιού που κατείχε παράνομα, απαιτώντας εκβιαστικά 55 εκατομμύρια ως αποζημίωση για τη ζημιά.

Οταν ο Π. Τόσκας του δήλωσε ότι δεν μπορεί να πληρώσει τόσα χρήματα ο δράστης τηλεφώνησε στον αδερφό του και σε συγγενείς του απειλώντας και ζητώντας 45 εκατομμύρια δραχμές. Κατά τη διάρκεια της παράνομης κράτησης στα γραφεία της εταιρίας πήγαν οι άλλοι δυο δράστες και όλοι μαζί τον ανάγκασαν να υπογράψει χειρόγραφο σημείωμα. Σε αυτό ανέφερε ότι το φορτηγό και το εμπόρευμα το είχε κλέψει ο ίδιος προκειμένου να το πουλήσει στην Αλβανία και αναλάμβανε την υποχρέωση να την αποζημιώσει.

Ο αδελφός του θύματος Γεώργιος Τόσκας, 46 χρόνων, επειδή κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε με το δράστη κατάλαβε τι συνέβαινε, ειδοποίησε την Αστυνομία. Ορισαν συνάντηση αργά το βράδυ στη συμβολή της Ιεράς Οδού με την Πειραιώς για να παραλάβουν τα χρήματα και εκεί οι δράστες επέμεναν να επιβιβαστεί σε ΙΧ. Τότε πιάστηκαν από αστυνομικούς. Λίγο πριν τη συνάντηση οι δράστες είχαν αφήσει ελεύθερο τον Π. Τόσκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ