Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πώς επιλέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος της "ΟΣΚ ΑΕ";

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής και Μπάμπης Αγγουράκης,με αφορμή τη διαδικασία επιλογής του Εμμ. Μπαλτά ως διευθύνοντα Συμβούλου της "Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων ΑΕ".

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνουν οι δύο βουλευτές, επιλέχτηκε ως διευθύνων Σύμβουλος της "ΟΣΚ ΑΕ" ο Εμμανουήλ Μπαλτάς, ο οποίος μέχρι τη μετατροπή του ΟΣΚ σε Ανώνυμη Εταιρία ήταν διευθυντής συντονιστής του ΟΣΚ που λειτουργούσε ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Η επιλογή του όμως ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρία και συγκεκριμένα την "DRM ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΑΕ".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους δύο υπουργούς ποιος ο λόγος ανάθεσης του θέματος σε ιδιώτη σύμβουλο, ποιος από τους υποψηφίους επιλέχτηκε από τον σύμβουλο και αν οι υπουργοί επέλεξαν αυτόν ή άλλον και γιατί.

Επίσης, οι δύο βουλευτές ζητούν από τους δύο υπουργούς να κατατεθούν μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής τα έγγραφα με όλες τις αιτήσεις των υποψηφίων με τα συνημμένα δικαιολογητικά τους, την έκθεση της εταιρίας συμβούλων, καθώς και το σκεπτικό υιοθέτησης ή απόρριψης της πρότασης της εταιρίας συμβούλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ