Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πορεία αστυνομικών υπαλλήλων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης έκαναν χτες το απόγευμα αστυνομικοί υπάλληλοι της Αττικής, διεκδικώντας θεσμικά, οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, στην οποία συμμετείχε αντιπροσωπεία από τη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν από το αστυνομικό μέγαρο που βρίσκεται στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και όταν έφτασαν έξω από το ΥΔΤ ζήτησαν να δουν τον υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη. Οι υπεύθυνοι της φρουράς του υπουργείου απάντησαν στους συνδικαλιστές ότι ο υπουργός απουσίαζε. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αφού -όπως είπαν- ο υπουργός ήταν ενήμερος για την κινητοποίησή τους, έκλεισαν τη λεωφόρο Κανελλοπούλου με σύνθημα: «φτάνει πια ο εμπαιγμός. Να μας δει τώρα ο υπουργός».

Πριν ξεκινήσει η πορεία ο πρόεδρος της ΕΑΥ Αττικής Π. Σπηλιόπουλος διάβασε στους συγκεντρωμένους το ψήφισμα.

Τα αιτήματά τους είναι: 35 ώρες πενθήμερης εργασίας, κατοχύρωση του χρόνου εργασίας του προσωπικού, άμεση χορήγηση των οφειλόμενων ωρών ανάπαυσης, υλικοτεχνική και κτιριακή υποδομή, να σταματήσει η αυθαιρεσία της διοίκησης στις αποσπάσεις και τις μεταθέσεις εντός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Επίσης, ζητούν καταβολή στεγαστικού επιδόματος, αμοιβή για παροχή υπηρεσίας σε εξαιρέσιμες αργίες - υπερωρίες, καταβολή επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, άμεση λύση για τη συμμετοχή τους στα γήπεδα. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δ. Κυριαζίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ