Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΝΙΔΙ
Διαμαρτυρία για το εργοτάξιο

Σε συμβολικό αποκλεισμό του εργοταξίου της «Αττικής Οδού», προχώρησε χτες η δημοτική αρχή του Δήμου Αχαρνών μαζί με ορισμένους δημοτικούς συμβούλους και υπαλλήλους του δήμου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή εξαιτίας της εκτέλεσης των έργων του εργοταξίου. Ταυτόχρονα, τέσσερα απορριμματοφόρα του δήμου είχαν αποκλείσει τις δύο εισόδους του εργοταξίου της «Αττικής Οδού».

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι στον αποκλεισμό του εργοταξίου δε συμμετείχαν οι κάτοικοι, γιατί κανείς δεν τους είχε ενημερώσει. Δηλωτικό του τρόπου λειτουργίας της δημοτικής αρχής, που αποφεύγει την κινητοποίηση των ίδιων των κατοίκων.

Οπως τόνισε και ο Θ. Τραβασάρος, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πανδημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση», «η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στην αποτυχία. Συγκεκριμένα, ακόμη και εμένα που είμαι δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης, με ειδοποίησαν μια ώρα πριν γίνει ο αποκλεισμός, ενώ το θέμα του αποκλεισμού δε συζητήθηκε καν στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αχαρνών Δ. Παπανίκας, ισχυρίστηκε ότι «δεν ειδοποιήσαμε τους κατοίκους διότι είναι προειδοποιητικό κλείσιμο του εργοταξίου». Μεταξύ άλλων, σε κατ' ιδίαν συζήτηση, είπε: «Οι κάτοικοι δεν έρχονται. Κάθονται και τα βλέπουν από την τηλεόραση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ