Τρίτη 24 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ
Τους έχουν «γονατίσει» τα κυβερνητικά μέτρα

Για τα προβλήματα που βιώνουν, συζήτησε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», με καταστηματάρχες και εργαζόμενους σε μαγαζιά της περιοχής

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή περιοδεία
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή περιοδεία
Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι, συζήτησε με επαγγελματίες σε καταστήματα στα Σεπόλια, ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το άγχος και η αγωνία για το αύριο ήταν εμφανή σε κάθε λέξη τόσο των εργαζομένων όσο και των ίδιων των καταστηματαρχών. Οι εργαζόμενοι για το αν αύριο θα έχουν δουλειά, αλλά και οι επαγγελματίες για το πώς θα βγουν τα έξοδα της επιχείρησης, αφού με τη φορολογία και τα κάθε λογής χαράτσια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τους έχουν «ξετινάξει». Πόσο μάλιστα όταν τα καταστήματα των Σεπολίων φορολογούνται όσο και αυτά των δρόμων του Κολωνακίου. Από την άλλη, οι κάτοικοι ψωνίζουν τα απολύτως απαραίτητα, όταν και εάν μπορούν, αφού δεν έχουν χρήματα. «Πολλές φορές θέλουν να ψωνίσουν και τζάμπα. Τους καταλαβαίνουμε, αλλά και εκείνοι πρέπει να μας καταλάβουν», έλεγαν και ξανάλεγαν οι καταστηματάρχες. Αλλοι τόνιζαν πως «αντέχουμε ακόμα», βγάζοντας όμως τον αναστεναγμό του άγχους για την επόμενη μέρα.

Είναι γνωστό, πάντως, πως σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) 4 στους 10 ερωτηθέντες, δηλαδή το 40%, δηλώνουν πως με τις παρούσες συνθήκες θεωρεί «πολύ και αρκετά πιθανό» το ενδεχόμενο να έχουν το επόμενο διάστημα τόσο σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας, ώστε να οδηγηθούν ακόμα και σε κλείσιμο της επιχείρησης. Επίσης, οι 7 στους 10 ερωτηθέντες επαγγελματίες είπαν πως έχουν σοβαρές καθυστερήσεις στις πληρωμές από πελάτες τους.

«Αντεπίθεση με τη Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο Νίκος Σοφιανός, σε δήλωσή του, μετά την περιοδεία δήλωσε τα εξής:

«Η κυβέρνηση με τα μέτρα που παίρνει έχει γονατίσει τη λαϊκή πλειοψηφία. Οι αυτοαπασχολούμενοι και της περιοχής, εδώ στα Σεπόλια, ζουν τα ίδια προβλήματα που σε μεγάλο βαθμό ζει ο μισθωτός, ο εργαζόμενος που βλέπει να χάνεται το εισόδημά του από την ακρίβεια, την άγρια φορολογία, να αλώνονται οι εργασιακές του σχέσεις.

Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους, μπροστά στη μάχη των εκλογών να την αξιοποιήσουν για να τιμωρήσουν αυτήν την πολιτική. Οι εκλογές είναι πολιτικές, είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση που πρέπει, στην κυριολεξία, να μαυριστεί η πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου όπως την υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη συμμαχία της τρόικας. Τα αυτοδιοικητικά παζαρέματα που γίνονται αυτήν την περίοδο, τα μασκαρέματα για δήθεν προσωπικότητες αυτοδιοικητικές και ανεξάρτητες δεν μπορούν και δεν πρέπει να κρύψουν την οργή που υπάρχει στον κόσμο και που πρέπει να εκφραστεί και στην κάλπη με την ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση".

Και στην Αθήνα, και στην περιφέρεια της Αττικής, και σε όλη την Ελλάδα αυτήν την περίοδο παίζεται ένα παιχνίδι επικοινωνιακό, ένα παιχνίδι εντυπώσεων, ένα παιχνίδι που κάνουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, μαζί με τους πρόθυμους συμμάχους τους, το κόμμα Κουβέλη και τον κ. Καρατζαφέρη. Προσπαθούν να μασκαρέψουν τους υποψήφιους και να μαγειρέψουν υποψήφιους οι οποίοι δε θα μπορέσουν να αναχαιτίσουν τη λαϊκή οργή που υπάρχει.

Εμείς πιστεύουμε πως ο λαός μας έχει πείρα ότι ζει τις συνέπειες αυτής της πολιτικής και πρέπει και με τους αγώνες του και με την ψήφο του να εκφράσει τη θέση του, θέση αντίθεσης, αντεπίθεσης με την ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ