Τρίτη 24 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Τερτίπια για την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου

Προσπαθεί να εμφανιστεί σαν κόμμα που διαφωνεί με το μνημόνιο και την ίδια ώρα πιέζει για την ταχύτερη εφαρμογή του

Νέο πεδίο κρίσης και αντιπαράθεσης στο εσωκομματικό πεδίο αποτελούν οι επιλογές του Α. Σαμαρά για τις θέσεις των υποψηφίων στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, ενώ σοβεί και η κόντρα με την Ντ. Μπακογιάννη και τους υποστηρικτές της εντός και εκτός κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ προσπαθεί μάταια να υφαρπάξει λαϊκές ψήφους τονίζοντας τη - δημαγωγική - αρνητική ψήφο της στο μνημόνιο, την ίδια ώρα που - όπου της «βγαίνει» - παίζει το χαρτί των «ανεξάρτητων», «ακομμάτιστων» και «άφθαρτων» υποψηφίων, για να διασκεδάσει τη λαϊκή αγανάκτηση για την πολιτική της.

Σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί την αμφισβητούμενη από πολλές πλευρές υποψηφιότητα Κικίλια, χτες ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε μαζί του και αμέσως μετά έπλεξε το εγκώμιο της υποψηφιότητάς του με υπερβολές περί «υπερβατικής πολιτικής απόφασης» και «νέας γενιάς πολιτικών, που φιλοδοξούν να συμβάλλουν με τις ιδέες, τις αρχές και τα όνειρά τους στα δημόσια πράγματα», σαν αυτή η «νέα γενιά» να μην ασπάζεται τις γνωστές, παλιές, αντιδραστικές και αντιλαϊκές ιδέες και αρχές του κόμματος στο οποίο ανήκει.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Μανώλης σε συνέντευξή του χτες στον «ΦΛΑΣ» εξέφρασε τη διαφωνία του με την επιλογή Κικίλια, λέγοντας «πίστευα απόλυτα και τώρα το πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ θα χάσει την περιφέρεια, με λύσεις οι οποίες θα διευκόλυναν τον κόσμο να ψηφίσουν αντιμνημονικά και αντικυβερνητικά. Ανακοινώθηκε τώρα η υποψηφιότητα, είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε αυτή την υποψηφιότητα και να την κάνουμε πολιτική στο βαθμό που ο καθένας από μας πιστεύει».

Τα πυρά των ανεξάρτητων πρώην βουλευτών της ΝΔ δέχτηκε η ηγεσία του κόμματος. Ο Κ. Κιλτίδης στον «Αθήνα 9.84» δήλωσε ότι «η εκλογή του κ. Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ήταν αναπόφευκτο να δημιουργήσει αυτά τα γεγονότα, τα οποία βιώνουμε το τελευταία εννεάμηνο».

Με τη σειρά του, ο Χ. Μαρκογιαννάκης κατήγγειλε μεθόδευση της διαγραφής του και δήλωσε ότι η απόφαση ήταν προειλημμένη απ' την επομένη της εσωκομματικής αναμέτρησης για την αρχηγία της ΝΔ επειδή είχε στηρίξει την Ντ. Μπακογιάννη. Επικριτικός ήταν και για την επιλογή του Β. Κικίλια για την περιφέρεια Αττικής.

Τέλος, προέβλεψε ότι «αν ακολουθείται η ίδια τακτική του παραγκωνισμού και των αποκλεισμών, η Νέα Δημοκρατία θα υφίσταται συνεχή συρρίκνωση και θα αναγκάζεται ή να διαγράφει ή να αποσκιρτήσουν βουλευτές», αφού «ο συγκεκριμένος πρόεδρος βλέπει παντού εχθρούς και φαντάσματα και θα επακολουθήσουν κι άλλα δεινά στη ΝΔ».

Ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία, η ΝΔ θα στηρίξει, με το να μην κατεβάσει άλλον υποψήφιο, τον Κ. Μπακογιάννη, στο Καρπενήσι. Ο γιο της διαγραμμένης Ντ. Μπακογιάννη, παρουσίασε την υποψηφιότητά του και επιχείρησε να προσδώσει σ' αυτή «υπερκομματικά» και «ανεξάρτητα» χαρακτηριστικά, στοιχεία βολικά για τη ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ