Τρίτη 24 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΝΕΙΣ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ

ΒΡΗΚΑΝ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΑΜΑΘΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Από την ημέρα που πάτησαν το πόδι τους στην Αθήνα δεν είναι λίγες οι φορές που τα στελέχη της τρόικας προχώρησαν σε άστοχες προβλέψεις, είπαν ψέματα ή και αναγκάστηκαν να κάνουν στροφή 180 μοιρών έναντι αυτών που υποστήριζαν. Δικαίως, λοιπόν, σήμερα δέχονται τα πυρά Ελλήνων και ξένων αναλυτών, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τη σκληρότητα των μέτρων που επέβαλαν αλλά και για τεχνοκρατικές αστοχίες στις οικονομικές προβλέψεις τους, στο πεδίο δηλαδή που θεωρούνται ειδικοί» (από το πρώτο θέμα στο ΒΗΜΑ).

ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ: «Eίναι προσωπική ευθύνη του πρωθυπουργού να σχεδιάσει και να αποτολμήσει τις αναγκαίες αλλαγές που μπορούν να οδηγήσουν σε ανάκαμψη. Aς ξεκινήσει από τα στοιχειώδη. Kαι στοιχειώδες είναι - πριν από τα κίνητρα - η άρση των φορολογικών αντικινήτρων στις επιχειρήσεις. Στοιχειώδες είναι να προσδιοριστούν οι τομείς στους οποίους μπορούν να υπάρξουν επενδύσεις και να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον για την εκδήλωσή τους. Διότι, ας μην αυταπατώμεθα. Eως ότου αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία ώστε να προσδοκάμε σε ξένες επενδύσεις και εισροή κεφαλαίων, ίσως έχει παρέλθει ζωτικός χρόνος για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Aς μη γελιόμαστε. Πολύ πιο επικίνδυνα από τα δημοσιονομικά ελλείμματα μπορεί να αποδειχθούν τα ελλείμματα στην απασχόληση καθώς οδεύουμε ολοταχώς προς ένα εκατομμύριο ανέργους. Kατευθείαν, δηλαδή, προς "τυφλή" κοινωνική σύγκρουση. Mε ανεξέλεγκτες συνέπειες» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΡΑΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: «Το μαρτύριο της σταγόνας υφίστανται από τις αρχές του έτους τουλάχιστον οι τράπεζες διαπιστώνοντας ότι οι καταθέσεις φυλλορροούν μήνα το μήνα ενώ τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια σωρεύονται απειλητικά (...) Στο μέτωπο των καταθέσεων κάθε μήνα το απόθεμά τους μειώνεται κατά περίπου 3 δισ. ευρώ» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ