Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι χυδαίες εκδοχές...

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρουσίασε πριν τρεις μέρες τη χυδαία εκδοχή της αντίληψης που έχουν οι κυβερνώντες για τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, κατονομάζοντας τους εργαζόμενους που αναζήτησαν και αποδέχτηκαν μια θέση εργασίας στο δημόσιο τομέα.

Μην παρασυρόμαστε όμως από τη γραφικότητα του ανδρός και τις παρεμβάσεις του, που συχνά χαρακτηρίζονται ...ιδιόμορφες. Αντίστοιχα χυδαία και καθ' όλα αποπροσανατολιστική είναι η αντίληψη όλων τους. Και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ και στα αστικά Μέσα Ενημέρωσης.

Για παράδειγμα, για την έλλειψη ρευστότητας στην καταβολή των συντάξεων, λανσάρουν την άποψη ότι φταίει το γεγονός ότι καταβάλλονται συντάξεις για άτομα που έχουν πεθάνει και αναζητούν λύσεις σε ένα απίθανο κυνηγητό των συνταξιούχων, που τους υποχρεώνουν να αποδείξουν ότι ζουν.

Για τα ελλείμματα στο Δημόσιο, ανακάλυψαν ότι φταίει το απίθανο μπάχαλο που υπάρχει (και το οποίο δημιούργησαν αποκλειστικά οι κυβερνήσεις τους), με αποτέλεσμα να μην ξέρουν πόσοι είναι και πόσο μισθό παίρνουν οι εργαζόμενοι που αμείβονται από τον προϋπολογισμό και προσπαθούν να μας πείσουν ότι το πρόβλημα θα λυθεί μέσα από απογραφές και άλλου τύπου συγκέντρωση στοιχείων των εργαζομένων.

Τώρα, ανακάλυψαν ποιος φταίει για την έλλειψη φοιτητικών εστιών. Δε φταίει το γεγονός ότι πολλά ΑΕΙ δε διαθέτουν φοιτητικές εστίες, ούτε ότι επί δεκαετίες μεγαλώνει η ψαλίδα ανάμεσα στις ανάγκες στέγασης των φοιτητών και των μονάδων που υπάρχουν. Φταίει, λένε, ότι μερικοί παραμένουν στις εστίες περισσότερα χρόνια από τα χρόνια των σπουδών τους και ότι κάποιοι αετονύχηδες υπενοικιάζουν (προφανώς με δική τους ευθύνη, που δεν αποδέχονται) τα φοιτητικά δωμάτια σε άλλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ