Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΣ
Θα μας βρουν απέναντί τους

Με συγκεκριμένα στοιχεία, ο εκπρόσωπος του ΜΑΣ έδειξε πώς χτυπιέται σήμερα το δικαίωμα στη μόρφωση, πώς «Το ΠΑΣΟΚ χέρι - χέρι με τον ΛΑ.Ο.Σ. και τη στήριξη της ΝΔ δεν επιτρέπουν στα παιδιά του λαού να σπουδάσουν απρόσκοπτα και δωρεάν».

Απευθυνόμενος στους διαδηλωτές, ο Δημήτρης Βιτάλης σημείωσε: «Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους: 10% των πρωτοετών δουλεύουν.

Το 50% των σπουδαστών στα ΤΕΙ δουλεύουν και σχεδόν 1 στους 3 παρατάει τις σπουδές του.

Ηδη σε κάθε λαϊκή οικογένεια έχουν βγει έξω τα κομπιουτεράκια... 350 για νοίκι, 100 για έξοδα σε σημειώσεις, 50 για μετακίνηση, 300 για σίτιση και λοιπά έξοδα.

Σύνολο 800 ευρώ!

Ενας μισθός και βάλε. Και αυτός πλέον δεν φτάνει γιατί τον έκοψε το ΠΑΣΟΚ απ' τους γονείς μας.

Οπως μας ενημέρωσε πάλι προχτές η υπουργός, τώρα ετοιμάζονται να ξεσπιτώσουν 2.500 φοιτητές από τις εστίες για να εξοικονομήσουν δωμάτια για τους πρωτοετείς.

Σε ποιους νομίζει ότι μιλάει η υπουργός του ΠΑΣΟΚ; Στη λέσχη Bilderberg ή στον ΣΕΒ;

Οι 17 εστίες που υπάρχουν καλύπτουν μόλις τις 8.000 από τις 150.000 των σπουδαστών, δηλαδή το 5%.

Αυτές που υπάρχουν δεν έχουν συντηρηθεί ποτέ.

Στην παλαιά φοιτητική εστία πολυτεχνείου το εστιατόριο έκλεισε από το Υγειονομικό! Στη Φοιτητική Εστία Αθηνών 1 τουαλέτα αντιστοιχεί σε 15 άτομα!

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στις λέσχες σίτισης. Κλείνουν οι λέσχες γιατί δε συμφέρει τον εργολάβο και οι φοιτητές δεν έχουν πού να φάνε!»

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, το ΜΑΣ δε σταυρώνει τα χέρια. Με τη δράση του δείχνει το δρόμο που πρέπει να πάρουν οι χιλιάδες σπουδαστές για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στη μόρφωση.

«Θα μας βρουν απέναντί τους !

Καλούμε τους σπουδαστές να κρατήσουν στάση ανυπότακτη, να καταδικάσουν αυτήν την πολιτική με τη συμμετοχή τους στην πάλη, με τη δράση τους στις επιτροπές αγώνα.

Απαιτούμε:

Να μην πληρώσει τίποτα η λαϊκή οικογένεια.

Δωρεάν σπουδές για όλους τους φοιτητές και τους μαθητές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ