Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΓΕ
Στον πόλεμό τους απαντάμε με κίνημα ανατροπής

Την κατάσταση που βιώνει σήμερα η εργατική λαϊκή οικογένεια, και που από πρώτο χέρι τη νιώθει στην πλάτη της η εργαζόμενη γυναίκα, περιέγραψε στην ομιλία της η Χριστίνα Σκαλούμπακα, εκ μέρους της ΟΓΕ.

«Η ακρίβεια σήμερα χτυπάει βάναυσα τη λαϊκή οικογένεια, που χρυσοπληρώνει την Υγεία και την Παιδεία, που βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψει τα τροφεία των παιδικών σταθμών και τα φροντιστήρια, που αντιμετωπίζει καθημερινά τις νέες αυξήσεις στα τρόφιμα και στα καύσιμα, στα φάρμακα και στα εισιτήρια. Η ζωή των νέων ζευγαριών μπαίνει στη διατίμηση, αυτή που καθορίζει ο θεός της ανταγωνιστικότητας, τα είδη πρώτης ανάγκης γίνονται είδη πολυτελείας, ενώ την ίδια στιγμή εκτυλίσσεται δίπλα μας το όργιο της κερδοφορίας των πολυεθνικών εν μέσω κρίσης.

Ο επίσημος πληθωρισμός τρέχει ήδη κοντά στο 6%. Οι αυξήσεις του ΦΠΑ διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ η δέσμευση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο ΔΝΤ και την ΕΕ μέσω του περιβόητου μνημονίου είναι να γίνει και νέα αύξηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα και τα φάρμακα. Και όλα αυτά τη στιγμή που κόβονται μισθοί και συντάξεις, που νέοι φόροι πέφτουν στις πλάτες μας, που μαζικές απολύσεις ρίχνουν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, που οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις είναι η πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα κυρίως οι γυναίκες και οι νέοι».

Γι' αυτό όπως τόνισε η εκπρόσωπος της ΟΓΕ: «Στο δικό τους πόλεμο απαντάμε με τη δική μας κοινωνική συμμαχία. Απαντάμε με τη δημιουργία ενός κινήματος ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ